Asociația Creștină „Peniel” Tinca

Istoric

O asociație care a luat ființă în anul 2008 ca urmare a bolii prietenului nostru Nicu Cucu, suferind de cancer de colon, care nu a mai putut să fie ajutat… a decedat în anul 2007! Aceasta a fost scânteia definirii noastre ca asociație – PENIEL!

În anul 2008 au fost construite 3 saloane, cu băile aferente iar în 2009 s-a construit încă un salon și o cameră de socializare. În anul 2010 asociația a obținut ACREDITAREA PE SERVICII SOCIALE PENTRU VÂRSTNICI și în anul 2011 s-a ajuns la un număr de 9 saloane – bucătărie, cameră de alimente, spălător. Până în prezent s-au mai construit 4 saloane și în total sunt 54 de persoane în locația din Tinca, județul Bihor.

La Cociuba Mare, unde este al doilea centru sunt 32 de beneficiari, având 14 camere. În total sunt 86 de beneficiari în îngrijirea căminului și 18 angajați se ocupă de ei.

Ce facem?

Avem 54  de paturi în cele 13 saloane din Tinca și 32 de paturi în Cociuba Mare! Mulți din acești bolnavi care sunt în adăpostul nostru se află în faza terminală de cancer, imobilizați la pat, cu scleroză în plăci, altele cu AVC, cu handicap fizic, având un total de 35 de persoane imobilizate la pat.

Asociația Peniel oferă cazare, asistență medicală în funcție de prescripția medicului curant sau specialist, hrană, activități de igienizare a bolnavului, consiliere, activități de consiliere și socializare, igienizarea saloanelor: paturi, îmbrăcăminte, etc; garantăm libertatea religioasă dar asigurăm și consiliere spirituală dacă există dorință din partea celui îngrijit. Beneficiarii acestor servicii de calitate sunt cazuri sociale în mare parte: oameni ai străzii, persoane de care familia nu se mai poate ocupa, persoane marginalizate din cauza bolii, persoane care necesită o îngrijire specială dar nu beneficiază de condiții. Toate aceste servicii le desfășurăm pentru cei cazați, ca să le oferim un sfârșit onorabil, în condiții decente, având conștiința curată și fiind mulțumiți sufletește că am făcut tot ce trebuia pentru o astfel de persoană în întâmpinarea sfârșitului vieții umane.

Unii au fost reintegrați în urma clarificării situației materiale în familie – obținerea drepturilor, certificat de grad, pensie de boală, etc; alții au decedat… alții sunt în îngrijirea noastră! Până în prezent ne-au călcat pragul aproximativ 600 de persoane!

Ce ne propunem?

Asociația Creștină „Peniel” Tinca își propune acreditarea serviciului pentru bolnavii de cancer, construirea unui centru paleativ pentru bolnavii de cancer în Cociuba Mare și asistarea bolnavilor în fază terminală, până la sfârșitul vieții, asigurându-le un control al durerii și tratamentul necesar. Avem și capelă, loc în care bolnavii pot să se roage împreună cu slujitorii.

Ce puteți face voi?

Avem nevoie zilnic pentru îngrijirea și asistarea bolnavilor de:

 1. Hrană
 2. Plata facturilor
 3. Tratamente și medicamente
 4. Tehnică
 5. Consumabile
 6. Transport
 7. Plata angajaților
 8. Plata serviciilor, acreditărilor, licențelor și a contribuției către Statul Român pentru a funcționa în cadrul legal
 9. Suport Spiritual

Este mare nevoie de hrană, pentru a asigura masa în regim alimentar la aproximativ 100 de oameni zilnic. Acești oameni au nevoie de medicamente cum ar fi: morfină, tramadol, etc; avem nevoie de aparate de oxigen, tensiometre, consumabile medicale: pampersuri și sanitare; trebuie să asigurăm saloane curate, renovate, conform cerințelor legii; avem de plătit facturi și salarii la angajați; trebuie să asigurăm transportul pentru aceste servicii și pentru bolnavi în vederea analizelor sau a serviciilor funebre în caz de deces; avem controale săptămânale și lunare din partea instituțiilor statului român, care impun condiții ce trebuie respectate, asigurându-se astfel un control intern și extern asupra condiției și stării bolnavilor; trebuie să renovăm saloane și să ne extindem pentru că în timpul iernii depășim limitele legale a capacității de locuri și din aceste cauze statul român ne taie subvențiile; avem atâtea lucruri de făcut și care impun efort financiar și spiritual.

Vizitează-ne, roagă-te pentru noi, implică-te!

https://penieltinca.ro/

Contact

 • Adresa: : Str. Mureşului nr. 8, Tinca, jud. Bihor, România
 • Telefon: : 0724 538 519
 • E-mail: : peniel.tinca@yahoo.com
 • Pastor Mircea Badea, preşedinte: 0724 538 518; Dana Badea, vicepreşedinte: 0724 538 519

https://youtu.be/g0zgcocjFpo