Casa familiei Bobu

Update 2, 5 Iunie 2018

Cu voia Lui Dumnezeu de luni 04.06.2018 s-au început lucrările de amenajare, reabilitare și de reparare a locuinței familiei Bobu. Casa de la numărul 195 din localitatea Gurba, comuna Șicula, Județul Arad a devenit un loc în care se dovedește dragostea fraților și a surorilor! Vă mulțumim pentru donații și vă mărturisim că suntem la început: mai avem nevoie de mână de lucru, de frați maistori și de tineri pricepuți care să dea o mână de ajutor. Avem credința că lucrarea se va duce la bun sfârșit în cel mai scurt timp, pentru ca familia în cauză să se poată muta. Se lucrează la acoperiș, tencuiala pereților, schimbatul geamurilo și ușilor, baia în întregime, bucătărie, rețeauă de electricitate, adică tot ce este nevoie pentru ca normalitatea vieții să își intre în drepturi. Frați de la Sebiș, Sântana, Ineu, Gurba, Chier, Agrijul Mare au fost în aceste două zile să lucreze pentru Domnul și pentru oameni! Facă Domnul să fie o trezire în localitatea Gurba, datorită unității și dragostei pe care oamenii o văd prin faptul că datorită Duhului Sfânt, suntem o minune ce este în desfășurare în mai puțin de o lună de zile! Slăvit să fie Domnul! 

La ieșire din localitatea Gurba, către Cermei, după ce se termină strada, la dreapta după colț, a treia casă! Acolo ne găsiți dacă doriți să vă implicați!

Update 1, 30 Mai 2018

După cum Dumnezeu a învățat pe poporul Israel cum să se poarte și le-a dat înțelepciune în toate privințele, la fel și noi, Comitetul de Inițiativă format pentru a îndeplini acest scop de a cumpăra o casă familiei Bobu, am lucrat cu înțelepciune și prin călăuzirea Domnului. Astăzi casa cu numărul 185 din localitatea Gurba, Comuna Șicula, din Județul Arad a intrat în proprietatea familiei Bobu din Răpsig, dar cu anumite condiții stabilite prin notariat, respectiv uzufruct. De luni 04.06.2018, o echipă de maistori vor lucra aici pentru renovare și amenajare a locuinței și sperăm că în cel mai scurt timp posibil totul să fie gata pentru mutarea familiei aici. 

Dorim să mulțumim tuturor fraților și surorilor, dătătorilor voioși pentru dărnicie și donații, respectiv pentru implicare și acoperirea tuturor costurilor cu acest demers. 

Putem afirma cu toată tăria că acest plan a fost a Lui Dumnezeu, pentru că în nici o lună de zile toate au fost pregătite pentru a vedea Slava Lui Dumnezeu și puterea Lui lucrând în mijlocul nostru, ca acestă familie să poată avea o locuință. 

Dumnezeu să răsplătească cu viață veșnică tuturor și cu binecuvântări cerești și pământești! 

Dacă de luni 04.06.2018, dorește cineva să dea o mână de ajutor acolo, fie în calitate de maistor sau pur și simplu vizitând pe cei care vor lucra acolo, vă rugăm să ne sunați ca totul să fie organizat. Vă cunoaștem dragostea și inima deschisă pentru a face bine și dorim să ca totul să fie în rânduială. Să nu ne trezim că într-o zi se aduce mâncare din 10 locuri și în altă zi nu duce nimeni… mai bine să ne sfătuim ca totul să fie așa cum trebuie! Dumnezeu să ne ajute în continuare și să fie cu noi și cu dumneavoastră! 

Mare este Dumnezeu nostru care face minuni printre noi! 

Comitetul de inițiativă: prezbiter Mihai (Mișu) Grijuc, diacon Teodor Palcu, prezbiter Marius Guia, învățător Bulzan Marian – Gigel – președintele Asociației Timotei Ineu.

” Vă mărturisesc că în ultimele 3 săptămâni am bătut la pas întreaga regiune alături de fratele Mișu și fratele Marius în căutare de locuință pentru acestă familie din Răpsig. Ne-am dorit să îi așezăm într-o localitate unde să le putem oferi tot sprijinul de care au nevoie, atât administrativ cât și spiritual. Localitatea Gurba are dispensar, școala gimnazială, biserică penticostală, frați și surori deosebiți și condiții bune pentru a își câștiga mijloacele de trai. Ne-am gândit la toate…. am primit asigurări că frații din biserica penticostală din Gurba se vor ocupa de educația copiilor și de organizarea familiei. Nu mi-am dorit niciodată ca o familie să ajungă un caz social în vreuna din localitățile din Regiunea VII. Până acuma am soluționat 5 cazuri din diferite localități din regiune, în care am ajutat aceste familii să se pună pe picioare și să învețe să umble pe pământul pe care ne-a lăsat Dumnezeu să ne ducem viața. Și acestă familie va avea nevoie de consiliere, de vizite, de un sfat și o direcție pentru ca întreaga localitate să vadă comunitatea pocăiților ca o soluție la schimbarea nivelului de trai, de la sărăcie și subzistență la un nivel de seriozitate care să nu producă deranj social. Ne-am asumat și ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să ne îndeplinim acest obiectiv atât de dorit de câtre toată lumea, de la autorități, până la cei din casa noastră. După atâtea peripeții și experiențe, prin Harul Lui Dumnezeu minunea s-a săvârșit și familia Bobu a primit un dar de la Dumnezeu, prin voi – o locuință. Sunt tineri care nu au posibilități într-o viață de om să își ridice o casă, de aceea acestă familie trebuie învățată să prețuiască  binefacerea! Să ne implicăm în continuare, interesându-ne de nevoile lor. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească! Mulumesc bisericilor penticostale implicate, iubiților frați slujitori cu care ne împărțim poverile, tinerilor și membrilor Asociației Timotei Ineu care au fost gata întotdeauna să pună totul la bătaie pentru binele celor din jur! A Lui Dumnezeu să fie toată Slava și Gloria în veci!”

Ref. Prof. Preș. Bulzan Marian – Gigel

Tel: 0742.504.970

Serialul prin care trecem de aproximativ două săptămâni ne-a adus din nou într-un  episod ce ne dă speranțe! După ce am găsit mai multe case în localitatea Gurba, comuna Șicula, mulți dintre vânzători ne-au pus condiția că dacă sunt țigani cumpărătorii, ei nu vor mai vinde casa… și uite așa am ajuns în imposibilitatea de a negocia prețul sau de a proceda la formalități pentru achiziționarea locuinței. Dumnezeu însă nu se lasă batjocorit de oameni (fie ei și albi) și ne-a scos în cale niște vânăzători care judecă corect și concret. Răspunsul trebuie să fie unul normal, la întrebarea ”cine va locui în casă?” Cine cumpără! Pe vânzător îl interesează suma și gata: fără condiții post-vânzare! În fine, nu toți oamenii sunt așa și am mai învățat o lecție: că atunci când vrei să faci bine oamenii vor încerca să treacă peste principiul acesta de ”bine” și să impună condiții, ceea ce este de neacceptat. Casa de mai jos am negociat-o la prețul de 9000 de euro și în data de 22.05.2018 am dat avansul de 500 de euro (”capara” în termeni populari). Să sperăm că totul va fi bine și că procesul de înscriere la notar și la administrația publică nu va costa mult. Deja unii din frați s-au organizat în echipe ca să pună la rând camerele, să renoveze și să reabiliteze ceea ce este nevoie. Pe lângă costul casei mai avem cost cu actele, cu maistori și cu materiale de construcții, frații estimând încă câteva mii de euro cu reabilitarea: geamuri, uși, tencuială, zugrăveală, reparații acoperiș, baie, hidrofor, plata la maistori ( măcar drumul la frați și masa, dacă nu vor plata pe lucru) și câte alte cele necesare. Începutul a fost unul plin de har în care am văzut minunea Lui Dumnezeu, cum atâția oameni au rămas impresionați de acestă familie, care hotărât trebuie ajutată. Comitetul de inițiativă format din frați sfinți, cu judecată și cu experiență au hotărât ca în contractul care se va face să se treacă clauze prin care noii proprietari să nu poată vinde sau înstrăina, ceea ce ni se pare normal, ca efortul să nu fie în van. Cine poate ști ce poate aduce un moment de neveghere sau de neputință intelecutală? Vom cântări în așa fel lucrurile ca efortul pe care atâția îl fac pentru acești oameni să aibă continuitate și să fie un garant, că acestă familie se va pune pe picioare. 

La ce se rezumă implicarea Asociației Timotei Ineu – clarificări

Recunoaștem că unii din frați s-au săturat de atâta de atâta răutate și rasism din partea unor ”vânzători” de case și la un moment dat ne-au propus ca să cumpărăm casa pe Asociația Timotei Ineu și să le-o dăm lor în folosință, iar dacă se va dovedi că sunt serioși, să o trecem pe ei. Vă mărturisim că noi suntem o organizație non – profit care dorim să ajutăm și nu ne dorim să ne împovărăm fiscal și nici să intrăm într-un demers ce implică o sumedenie de cheltuieli, hârtii și drumuri. Dacă situația o cere, vom sta ca și garant în contract împotriva înstrăinării și vom lua măsuri ca nimeni să nu poată să facă nimic cu această casă, o binecuvântare strânsă mână de la mână pentru niște oameni încercați. Noi avem sediul nostru din Ineu care trebuie modernizat și în care ne dorim să funcționeze o Școală Biblică, o Școală de Muzică, o Bibliotecă, având și spațiu pe care dorim să îl punem la dispoziția regiunii ca și loc de agrement, deci planurile noastre nu au de a face cu drama acestei familii în a o acapara. Totuși, dacă reprezentăm credibilitate și seriozitate și am intrat în acest demers din dorința de a ajuta, dorim să facem lucrurile așa cum trebuie, pentru ca acestă familie să fie ajutată, dar ne dorim ca și casa și investiția fraților să dăinuie. Nu admitem ca cineva să se folosească de pocăiți în scopuri personale! Deci, Asociația Timtoei Ineu va sprijini această familie și va avea simplul rol de verificare, constatare, observare fiind un mecanism de control format din frați deosebiți din 20 de biserici penticostale. Ne dorim o comunitate penticostală puternică cu familii puternice, iar în astfel de cazuri ne vom da tot interesul ca acestă familie să nu devină un caz social sau o povară pentru comunitatea locală și societate. Cât despre clădire, noi o avem pe a noastră și ne este destul noul sediu, în care trebuie să investim și să îl punem la punct. Famila trebuie să fie cu ale ei, iar asociația cu ale noastre! Fiecare cu ale lui! 

Am dorit să vă informăm și să fim transparenți în acest amplu demers de ajutorare!

Dumezeu să lucreze El, în înțelepciunea Lui și atunci sigur vom ști ce și cum să facem!

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească! Citiți articolele din acest site și urmăriți activitatea acestui demers!

Despre casă: are curtea betonată, poartă modernizată, două fântâni cu o apă extraordinară, toaletă, colnă de lemne, cocini pentru porci, bucătărie, cămară, 5 camere, hol, un garaj mare. Mai trebuie să facem baia și reparații, respectiv amenajări interioare și mobilat. Dumnezeu ne va ajuta și știm că prin ajutorul vostru, împreună vom fi o binecuvântare!

UPDATE 02.07.2018 – Familia Bobu s-a mutat la casa lor!

inecuvântat să fie Dumnezeu pentru acest plan de lucrare înfăptuit și dus la capăt cu biruință! Familia Bobu s-a mutat la casa lor, datorită Lui Dumnezeu care a mișcat inimi de pe câteva continente ale acestei planete! Nu exagerez în exprimare, dar am fost sunat de surori și frați români plecați prin țări din Australia, America, Europa, oameni care au văzut pe internet acest caz… poate mai aud predici că internetul duce numai la rău:))… se pare că Dumnezeu a ales acest mijloc să ne arate că El lucrează, cum vrea, când vrea și cu cine dorește, folosind toate mijloacele creației pentru a binecuvânta. Când Dumnezeu vrea să își ducă un plan la îndeplinire, se mișcă tot universul la porunca Lui! Cel mai important este că pe lângă univers au fost oameni cu inima deschisă care au înțeles că adevărata slujire și pocăință, adevărata viață de creștin este în a te implica cu fapta și a fi un ajutor și o binecuvântare pentru cei de lângă tine, fie ei și la mii de kilometri distanță sau prezentați într-o realitate virtuală. Știu că unii nu îi veți întâlni niciodată pe acești oameni, ci doar în raiul Lui Dumnezeu, iar acest lucru este cel mai important!

Dacă unii investesc în animale, în afaceri, în produse, noi am ales să urmăm exemplul Domnului Isus Cristos și să investim în oameni!

Trebuie să amintim neapărat pe cei care au dăruit și recunosc că fără ajutorul dumneavoastră nu am fi reușit în acest proiect de mare anvergură. Vă mărturiesc că înainte să cunosc acest caz, Dumnezeu mi-a vorbit prin darul prorociei că voi vedea mari minuni în 2 luni de zile… la 3 zile am aflat de familie, la 3 sătpămâni s-a cumpărat casa și la 2 luni familia s-a mutat! Mare este Dumnezeul nostru! 

Mulțumim pentru toate donațiile făcute, fie în bani sau în alimente și obiecte! Dumnezeu să vă răsplătească bunătatea! Pentru noi, după 4 ani de activitate și doar 3 de când am dobândit personalitatea juridică este o dovadă de credibilitate care ne obligă la seriozitate față de lucrarea Lui Dumnezeu! Cea mai mare împlinire a fost să ascultăm de Duhul Sfânt care ne-a învățat ce să facem!

Trebuie să amintim frații de la Sebiș, de la Biserica Penticostală ”Emanuel” coordonați de fratele prezbiter Marius Guia, care au lucrat 2 săptămâni la renovarea celor 3 camere, inclusiv la schimbatul geamurilor și ușilor cu altele noi de termopan. 

Dumnezeu să vă răsplătească! E greu să ieși de la schimbul 3 și să lucrezi pentru Dumnezeu! Fericirea înseamnă de fapt o nebunie a dragostei față de semenii noștri!

Trebuie să amintesc asumarea și responsabilitatea fratelui prezbiter Mihai (Mișu) Grijuc, care a coordonat activitatea acestei lucrări de o așa anvergură! Pe lângă lucrul lui în calitate de maistor, numai Dumnezeu a contabilizat drumurile, telefoanele, slujirea și alte atâtea alte aspecte fără de care astăzi nu aveam acest rezultat. 

Am avut mulți maistori și oameni care au lucrat cot la cot. Personal am ”furat” meserie de la unii! Frații din Gurba: Neluțu Dig – diaconul și conducătorul Bisericii Penticostale Gurba, Mihai, Uțu, Florin, Petre, Pavel și Cristian. Surorile Roxana, Rahela, Natalya și alte surori din adunare care au ajutat la curățenie!

Frații de la Agrijul Mic – Ștefan Bucilă și maistorul Ioan. 

Frații de la Iermata care s-au ocupat de logistică și cărora le mulumesc personal: Micora Cătălin, Micora Paul, Dîmb Casian, Mila Vlad.

Frații din Bocsig: Gabriel, Belean Traian cu familia și fratele diacon Teodor Palcu cu familia – conducătorul Bisericii Penticostale din Bocsig – care s-a implicat cu toată adunarea în ajutorare! Domnul să vă răsplătească!

Frați și surori din Ineu: Marius Macarie, sora Lena Sava, Șiclău Emanuel, Dagău Nicolae – căruia îi mulțumesc pentru implicare, fiind slujitori în aceeași biserică. Domnul să vă răsplătească! 

Familiei Crăciun din Aciuța și Crăciun Romina&Flavius din Arad pentru donația de mobilier.

Frații din Chier: Teo Moroșanu cu  băiatul lui Seby – un om pe care îl apreciez ca maistor și ca om! 

Frații din Șicula: Iurcea Ghiță, Vasile cu băiatul!

Sora Dorina din Dud cu familia!

Frații din Beliu: Burtă Adrian – vicepreședintele Asociație Timotei Ineu, familia Lucuța. 

Frații din Sântana: fratele păstor Ardeu Aurel, Andrei Mare. Fratele Pompei Varvari cu soția – electricianul de serviciu, disponibil la orice oră la pentru lucrarea Lui Dumnezeu – un om extraordinar! 

Apreciez oamenii Lui Dumnezeu și bisericile penticostale care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru acestă familie și pentru noi ca să avem biruință deplină: Emanuel Neag din Hunedoara, Petrică Baba de la Mocrea, Biserica Penticostală ”Open Doors” Irlanda, Biserica Penticostală din Adelaide Australia, Biserica Penticostală ”Eben – Ezer” Castellon, (Biserici Penticostale din Germania, Austria, Spania, Australia, America) Ferțadi Ion, Ana Berar, Samuel Hambez, Ioneși Petru, Adelin Covaci, Nelu Istrate, Marcel Iamb, Daniel Herbei, Bob Emilia, Sav Bety, Ilie Puha și alții. 

Apreciez colaboarea cu: brutăria ”Sav” depozitele ”Sava” și ”Anidora”; asistenta medicală comunitară – doamna Adriana Iercoșan; Primăria Comunei Bocsig; Primăria Comunei Șicula; Hotel Central Ineu; Kebab Intim Ineu; Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad – D.G.A.S.P.C.

Dumnezeu să răsplătească tuturor, celor amintiți și celor pe care i-am omis din necunoștință!

Urmează să ne ocupăm de procesul educativ, administrativ și de coordonare a acestei familii prin oameni acreditați și specialiști în domeniu, care îi vor ajuta în aceste aspecte!

Dumnezeu să fie binecuvântat care până aici ne-a ajutat! 

Trebuie să fac precizarea că fiecare dintre copii și-a scris numele în colțul patului, s-a decălțat la intrare, și-a spălat picioarele și așa s-au pus la culcare. 

Deasemena sunt foarte îngrijiți și foarte curați. Ma uimit că la plecare din fosta locuință unde au avut doar o cameră, a rămas totul curat! 

Personal sunt foarte mulțumit de tot ce s-a întâmplat!

Copiii: Claudia (cea mai mare 11 ani), Alex, Darius, Moise, Robert, Elvis, Armeana, Elisei fiind cel mai mic – 2 luni. 

Sora are 10 copii, însă 2 locuiesc cu primul soț. Înainte să se întoarcă la Domnul a divorțat și fiecare și-a refăcut viața. Am înțeles că primul soț deasemenea mai are și el vre-o 8 copii din a doua căsătorie. Poate reușim să vedem cum putem să îi ducem și ceilalți doi ca să fie famila întreagă, datorită condițiilor de care se bucură acum!

Sora Cristina și fratele Petru Bobu sunt botezați în apă, iar copii au fost aduși la binecuvântare cu toții, în afară de cel mic, care urmează să fie adus la Casa Lui Dumnezeu din Gurba! 

Cam așa arată situația la data actuală 02.07.2018!