Școala de Muzică ”Timotei” Ineu – un proiect în parteneriat cu Centrul Educațional ”Armonix” din Cluj Napoca
Click AICI pentru a vizualiza anunțul și condițiile de înscriere
În parteneriat și cu Școala de Muzică ProArt din Oradea
http://armonix.ro/cursuri-ip/
http://armonix.ro/
Contactați-ne pe adresa de email scoalademuzicaineu@gmail.com

Despre noi…
Așociaţia „Timotei” din Ineu, Arad vă aduce la cunoștinţă și vă invită să fiţi parte la noul proiect, Școala de Muzică „Timotei” din Ineu, Arad.
Proiectul este realizat în parteneriat cu Centrul Educaţional „Armonix” din Cluj-Napoca și parteneriate/colaborărări cu alte instituţii, cu alţi muzicieni, profesori remarcabili, și diverse persoane, din diferite medii de activitate, care ne vor susţine și ajuta în realizarea acestui demers, deosebit și tot mai necesar, în vederea formării unor muzicieni capabile să activeze în cadrul bisericilor evanghelice.
Vom revenii în curând cu informaţii complementare, referitoare la viziunea noastră, modul de organizare, obiectivele noastre și vom prezenta bordul de conducere al Școlii de Muzică „Timotei” din Ineu, Arad.
Vă anunţăm și invităm să profitaţi de oferta educaţională, înscriindu-vă la cursurile noastre, urmând una dintre specializările principale:
1. Compoziţie Muzicală – prof. drd. Sebastian Ţună (Cluj-Napoca)
2. Dirijat Cor – prof. Ovidiu Niculaș (Oradea)
3. Dirijat Fanfară – prof. Andrei Dunca (Cluj-Napoca)
4. Canto – prof. Ruben Ciungan (Cluj-Napoca)
5. Instrumente de suflat – în curând
6. Pian – prof. Beniamin State (Cluj-Napoca), prof. Andrei Duma (Arad)
Alături de disciplinile din domeniul muzicii: teorie, armonie, istoria muzicii, forme muzicale etc. se vor preda și alte discipline care au un caracter teologic; discipline necesare pentru formarea viitorilor slujitori din biserici – în domeniul muzicii precum:
1. Liderul și slujirea – perspectiva și învăţătura teologiei creștine – prof. Titi Demian, iniţiator al proiectului Corul și Orchestrei „Consonantis” din Cluj-Napoca
2. Liturgică – prof. Ovidiu Niculaș
3. Muzica și închinarea, practici ale civlizaţiilor Iudeo-Creștine – prof. Sebastian Ţună
I. Cum vă puteţi implica în proiectul nostru?
1. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să dea binecuvântare și propășire acestei lucrări.
2. Dacă Dumnezeu ţi-a dat cel puţin un talat, înscriscrie-te la cursurile noastre ca să înveţi cum să-ţi întrebuinţezi talantul cu folos.
3. Promovaţi și informaţi bisericile despre proiectul nostru. Ne dorim să fie în strânsă colaborare cu bisericile locale, astfel încât, studenţi noștrii să fie împlicaţi în activitatea bisericilor.
4. Susţineţi financiar proiectul nostru. Dumnezeu dă, ca noi să dăruim mai departe și astfel, punându-ne la dispoziţa lui Dumnezeu, dăruind și investind în oameni, contribuim ca lucrarea lui Dumnezeu să propășească, ajutând la formarea slujitorilor, din bisericile locale – domeniul muzical.
II. Cine poate să urmeze cursurile noastre?
Orice persoană care are aptitudini muzicale specifice, având vârsta minimă de 16 ani și care a absolvit un minim de zece clase.
III. Ce specializări puteţi urma la școala noastră?
1. Compoziţie Muzicală – prof. drd. Sebastian Ţună (Cluj-Napoca)
2. Dirijat Cor – prof. Ovidiu Niculaș (Oradea)
3. Dirijat Fanfară – prof. Andrei Dunca (Cluj-Napoca)
4. Canto – prof. Ruben Ciungan (Cluj-Napoca)
5. Instrumente de suflat – în curând
6. Pian – prof. Beniamin State (Cluj-Napoca), prof. Andrei Duma (Arad)
La fiecare dintre specializările principale se vor adăuga următoarele cursuri: teoria muzicii, armonie, istoria muzicii, forme muzicale, polifonie, teoria instrumentelor și orchestraţie, liturgică și imnologie.
IV. Care este durata studiilor?
Cursurile noastre sunt împărţite pe 2 nivele. Fiecare nivel are o durată de 2 ani, respectiv 4 semestre. La absolvirea fiecărui nivel, se va acordă un certificat de atestare muzicală, care va fi recunoscut la nivel naţional.
V. Când și cum se vor desfășura cursurile noastre?
Cursurile sunt cu frecvenţă redusă, un weekend pe lună – în zilele vineri și sâmbăta.
VI. Unde se vor desfăsura cursurile?
Cursurile se vor desfășura în Orașul Ineu, jud. Arad, la o locație pe care o vom comunica cât de curând.
VII. Când și cum mă pot înscrie?
Perioada de înscriere începe în data de 1 Februarie 2019 și se termină în data de 18 Februarie 2019. Cursurile vor începe în luna martie a anului curent! Vă rugăm să sunați la tel: 0742.504.970 – Marian sau să ne scrieți un email pe adresa dtrp7ar@yahoo.com sau la telefon fix/fax 0257.511.924
VIII. Când încep cursurile noastre?
Prima întâlnire va fi interviul și verificarea aptitudinilor muzicale, la finalul lunii februarie, vom revenim cu detalii. Cursurile vor începe din luna Martie 2019, vom revenim cu detalii.
Informații suplimentare
Specializări
Dirijat Cor – 8 locuri
Dirijat Fanfară – 6 locuri
Compoziție Muzicală (compozitori) – 5 locuri
(300 lei lunar)
Canto – 6 locuri ( soliști vocali)
Instrument de suflat – 6 locuri (solist instrumnetist)
Pian – 4 locuri
(350 lei lunar)
Dacă vom avea donații și sponsorizări din partea celor care vă susțin și au nevoie de voi în biserică, costul personal scade! Toată activitatea Asociației Timotei Ineu se finanțează din donații și sponsorizări, de aceea puteți să susțineți cursanții financiar, fiind o binecuvântare pentru cei care își doresc să laude pe Dumnezeu!
1. Compoziţie / dirijat cor / dirijat fanfara, câte 4 ore
2. Teoria muzicii, 3 ore
3. Armonie, 3 ore
4. Istoria muzicii creștine, 1 oră
5. Istoria muzicii universale, 1 ora
Pian (30 minute individual, obligatoriu pentru toate specializările)
Canto (30 minute individual, obligatoriu pentru specializarea dirijat cor)
Instrument de suflat (30 minute individual, obligatoriu pentru specializările compoziție muzicală, dirijat fanfară, dirijat cor)
*Cursanţii de la compoziţie pot alege să studieze: a. încă 30 minute la pian individual, astfel ajungând la o oră
b. instrumente de suflat – 30 de minute individual
c. canto – 30 de minute individual
I. Specializarea canto 4 locuri – canto – asta înseamna ca materii: 2 ore canto individual; Teoria muzicii 2 ore; Armonie 2 ore; Istoria muzicii 1 ora; Istoria muzicii crestine 1 ora;
II. Instrumente de suflat fanfara 6 locuri – 2 ore de instrument suflat individual; Teoria muzicii 2 ore; Armonie 2 ore; Istoria muzicii 1 ora; Istoria muzicii crestine 1 ora;
III. Pian, specializare principală. Teoria muzicii 2 ore; Armonie 2 ore; Istoria muzicii 1 ora; Istoria muzicii crestine 1 ora;
Pentru cei care nu vor să compună sau să dirijeze ci doar să devină instrumentiști sau buni cântăreți cu vocea ca soliști sau coriști.
Cine sunt profesorii noștri
Sebastian Ţună – Compozitor, va preda cursul de compoziţie, armonie, forme muzicale. A urmat studiile de licenţă în Teologie la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Pedagogie Muzicală la universitatea „Emanuel” din Oradea. Aceasta a fost și perioada primelor cursuri de iniţiere în compoziţie muzicală, cu prof. univ. dr. Sabin Păutza, cel care la descoperit, sfătuit și încurajat să studieze compoziţia muzicală la o instituţie de profil. Astfel, începând cu anul 2012 va deveni student al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, urmând studiile de licenţă, masterat și studiile doctorale – în prezent. De-a lungul celor trei cicluri universitare, efectuate la Academia de Muzica “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, tânărul compozitor s-a bucurat de îndrumarea prof. univ. dr. Adrian Pop, iar la masterat a avut privilegiul să studieze și cu acad. prof. univ. dr. Cornel Ţăranu. Pentru activitatea componistică și prin participarea la diverse concursuri naţionale și internaţionale de compoziţie a fost recompensat cu numeroase premii; enumerăm dintre concursurile pe care le-a caștigat: Concursul international “Sigismund Toduta” (2017), Concursul international de interpretare și compoziţie FISP (2018), ”LOGOS” Music Award – Chicago 2016, Concursul naţional de interpretare și compozitie “Mihail Jora” (2017), Concursul de interpretare și compoziţie “Paul Constantinescu” (2016), Concursul de aranjamente corale și compoziţie UEO (2014, 2015, 2017), alături sunt și alte premii precum, premiul de la concursul national “România 100” dedicat anului centenar al Romaniei, concursul “Stefan Niculescu”, concursul “Liviu Comes”, concursul “Alexandru Zirra” s.a. În anul 2018 pentru activitatea componistică și performanţele academice i s-a conferit titlului academic DISCIPULUS STUDIOSUS PRIMUS INTER PARES NOSTRA ACADEMIA în Gala Muzicii Academice desfășurate la Cluj-Napoca. A caștigat mai multe burse de studii dintre care amintim: bursa de studiu integrala ISA17 la cursurile de compoziţie de la The International Summer Academy mdw – University of Music and Performing Arts din Viena (August-Septembrie 2017), ICon Arts Transilvania – Composer In Residence (2017), bursa oferită pentru The “Mozarteum” Festival and Summer Academy în Salzburg (2018) etc. În urma concursului de la conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, a fost selecţionat pentru masteratul international 2019 – nivelul II, aprofundare compoziţie muzicală cu compozitorii Ivan Fedele, Salvatore Sciarrino, Michael Jarrell, Toshio Hosokawa, Beat Furrer. A participat la numeroase cursuri și masterclass-uri de compoziţie susţinute de compozitori precum Cornel Ţăranu, Sabin Păutza, Peter Ruzicka (Germania), Octavian Nemescu, Doina Rotaru, Teodor Caciora, Augustin Fernandez (Anglia), Lasse Thoresen (Norvegia), Roland Moser (Elveția), Yann Robin (Franța), Francesco Filidei (Italia/Franța) s.a.
Andrei Dunca – Dirijor, va preda cursul de dirijat fanfară, clarinet, istoria muzicii, teoria muzicii.
A urmat studiile muzicale la Liceul de Muzică, Cluj- Napoca, absolvind la clarinet. Și-a continuat studiile mai apoi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, începând cu 2011, unde a absolvit programul de Licență și Masterat în Dirijat simfonic. Pe parcursul anilor de studiu la Academie, s-a bucurat de îndrumarea unor profesori cu renume în arta dirijorală, atât corală cât și simfonică, precum Petre Sbârcea, Cornel Groza, Victor Dumănescu, Ciprian Para.
Pentru a se perfecţiona a participat la diverse cursuri de măiestrie și ateliere dirijorale, unde s-a perfecţionat cu profesori și dirijori precum Patrick Russel (Royal Academy), Roland Borger (Germany), Luis Salomon (Milano), Noam Zur (Israel), Ana Ungureanu (Madrigal, București), Andrei Gocan (Londra) etc.
Ca instrumentist a participat la olimpiada natională în 2009, unde a câstigat premiul III.
Ca interpret, în calitate de clarinetist a cântat în diferite orchestre precum Young Famous Orchestra, corul și orchestra Consonantis, Sanctus Pro Deo, și, în calitate de corist, în coruri precum Jubilate, Ave Musica, Continental cu care a avut turnee în Franța, Germania, Elveția, Danemarca, Suedia, Norvegia etc.
Ca dirijor, a avut ocazia să dirijeze diferite coruri și orchestre precum corul Capella, Corul Ave Musica, orchestra “Camerata Academica” a Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, corul și orchestra Consonantis, corul și orchestra Sanctus Pro Deo și orchestra formată din instrumentisti ai Filarmonicii și Operei din Cluj-Napoca, în cadrul unui masterclass internaţional. De asemenea, a avut diverse proiecte în cadrul bisericii în care a lucrat cu orchestre formate din elevi ai Liceului de Muzică și studenți ai Academiei de Muzică.
O altă preocupare, a fost să se dezvolte și pe latura componistică, astfel a compus și a aranjat diverse lucrări muzicale care au fost cântate atât la Cluj, în cadrul proiectului Consonantis, cât și în alte proiecte precum Sanctus Pro Deo și altele.
Interesul pentru compoziţie, în anul 2016 i-a adus premiul al III-lea la concursul naţional de compoziţie și aranjamente corale, organizat de Universitatea Emanuel, Oradea.
În ultimii ani s-a axat pe aranjamente pentru fanfară, astfel că multe din lucrările sale sunt interpretate în diverse biserici din România și nu numai.
Pentru ca lucrările sale să poată fi ascultate, a creat și un site unde se pot asculta: www.andreiduncamusic.com
În prezent lucrează ca profesor la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, din Cluj, unde predă Cor, Orchestră, Teorie, Armonie, atât la gimnaziu cât și la liceu.
Bogata sa activitatea include și postul de dirijor al Fanfarei și Corului Bisericii Penticostale „Betania” din Cluj-Napoca, din anul 2010, respectiv anul 2012.
OVIDIU NICULAȘ – Va preda cursul de Dirijat cor, ansamblu coral și liturgică. A studiat Muzică bisericească la Universitatea ”Emanuel” din Oradea, Pedagogie muzicală la Facultatea de Muzică a Universității de Stat Oradea și Master în stilistică dirijorală la Academia de muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Este dirijor al corului și orchestrei Bisericii Baptiste EMANUEL din Oradea din 1990 până în prezent, director al Fundaţiei DEO GLORIA Oradea din 1994 până în prezent și director al Academiei ProArt, dirijor al corului şi orchestrei DEO GLORIA Oradea, artist liric, solist și Consilier artistic la Filarmonica de Stat Oradea din 1997 până în prezent. În cei 28 de ani de activitate a tradus și adaptat lucrări de muzică religioasă, cantate, părți din oratorii și o dramă muzicală contemporană, a predat dirijat, ansamblu coral și liturgică la Universitatea ”Emanuel” Ca dirijor al corului DEO GLORIA a realizat peste 18 turnee în Europa si 4 în Statele Unite ale Americii, susţinând concerte sau programe în diverse locații publice sau biserici atât în țară cât și în strănătate. A participat la Festivale corale fiind deasemenea organizatorul Festivalului coral ”Steaua Betleemului” din Oradea. Parte din aceste concerte au fost realizate în colaborare cu Filarmonica de Stat din Oradea, Primăria Oradea, Consiliul Județean Bihor, Consulatul Romaniei la Giula, Consulatul Romaniei la Los Angeles etc. A dirijat de la traditionalele colinde românești, muzică clasică și contemporană, acapella și vocal – simfonică, muzică religioasa dar și laică.
State Andreas Beniamin – și-a început studiile muzicale de la vârsta de 7 ani, la pian în cadrul Liceului de Arte ”Dimitrie Cuclin” din Galați, unde a studiat primii 10 ani cu prof. Bădescu Liliana și prof. Răileanu Emil. Din clasa a XII-a s-a transferat la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, unde și-a început pregătirea pentru admiterea la Conservator, fiind instruit de prof. Monica Noveanu. În perioada de formare a participat la olimpiade și concursuri la pian unde a obținut diverse premii. În 2011 a fost admis pe locul 3 la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la Facultatea de Interpretare Muzicală – specializarea pian. La licenţă a studiat cu prof.univ.dr. Adriana Bera și conf.univ.dr. Georgeta Anghel. În 2015 a fost admis la Master – interpretare pian, în cadrul aceleași instituții, studiind la clasa prof.univ.dr. Daniel Goiţi și conf.univ.dr. Georgeta Anghel. După finalizarea studiilor de masterat a fost profesor de pian principal, la Liceul de Muzică ”Sigusmund Toduță” din Cluj-Napoca și, din anul 2018 este profesor de pian principal al Școlii Gimnazială de Muzică ”Augustin Bena” din Cluj-Napoca. De-a lungul anilor a susținut numeroase concerte și recitaluri în calitate de pianist solist și/sau pianist corepetitor la București, Cluj-Napoca, Brăila, Piatra-Neamț, Baia-Mare, Bistrița, Galați, Tulcea, ș.a. A activat ca pianist solist cu Orchestra ”Camerata Academica” a Academiei de Muzică ”G. Dima” din Cluj-Napoca și a acompaniat numeroși soliști, formații camerale și simfonice, și coruri dintre care amintim Corul mixt ”Ave Musica” al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Corul și Orchestra ”Consonantis” din Cluj-Napoca, și multe alte coruri și/sau formaţii din diverse medii și niveluri profesionale. În prezent desfășoară o prodigioasă activitate ca profesor de pian, corepetitor și ocazional ca pianist solist.
Consonantis – Tatăl Nostru – dirijat cor
Consonantis – Cer Senin – dirijat cor
31 Martie 2019 – Biserica Penticostală „Betania” din Ineu – Arad
Festivitatea de deschidere a Școlii de Muzică – Asociația Timotei Ineu în parteneriat cu Centrul Educațional Armonix – Cluj Napoca. Au cântat: corul Deo Gloria și muzicienii – Ovidu Niculaș, Ruben Ciungan, Timotei Torje, Demian Constantin, Lup Ovidiu, au cântat spre Slava Lui Dumnezeu la Biserica Penticostală Betania din Ineu.
O zi extraordinară alături de oameni deosebiți!
Au mai fost prezenți – vicepreședintele Asociației Timotei Ineu – Burtă Adrian, dirijori Ursu Ionel, Tudur Ruben, Bogdan Iacob; cântăreți și instrumentiști: Moroșanu Toader, Eusebiu si Alexandru, Ilisie Teodor, Mercea Sami, Șiclău Eunice.
Programul a fost coordonat e păstorul bisericii – Pastor Prof. Univ. Dr. Moț Ghiocel







Acum Școala de Muzică „Timotei” Ineu beneficiază de o tablă specială cu portativ, care ne va fi de mare ajutor!
Și câte alte cheltuieli am acoperit datorită acestor 50 de lei…
Dumnezeu să răsplatească pe toți cei darnici și pe toți sponsorii noștrii!
