Noutăţi

Condiții decente pentru Lucreția!

Actualizare 19.10.2023

Până aici Dumnezeu ne-a ajutat!

Luni s-a tras tinciul și astăzi s-a montat soba, s-au montat întrerupătoarele și prizele, s-a făcut curat, s-a dat lavabilul și s-au aranjat lucrurile în camera unde va locui Lucreția, doamna paralizată!

Cu bani puțini din donații, cu mari sacrificii și efort am ajuns până la acest moment. Fără Dumnezeu nu am fi reușit și de aceea binecuvântăm numele Lui pentru acest proiect!

Mulțumesc fraților Teo Moroșan, Mădălin Panda, Varvari Pompei, Ruben Ursoi Eugen, Tavi Ilisie, Lucian Palcu, Teodor Pacu, Dana N Mihai Orban, Daniel Ionut Gal, doamnei primar Teodora Felicia Abrudean, Anidora Construct Ineu, Bisericii Creștine Penticostele Bocsig și Asociația Timotei Ineu pentru sprijin, implicare și susținere!

Iertați-mă că nu v-am putut plăti și răsplăti așa cum se cuvine, dar Dumnezeu poate să vă răsplătească timpul folosit și mă voi ruga să vă dea binecuvântările sale!

Mai rămâne de tencuit la exterior și multe ar mai fi de făcut, dar esențialul l-am asigurat!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Sora Lucreția este de doi ani de zile paralizată și căsuța ei ce constă într-un hol mic și o cameră de 4×4 este într-o stare precară. Locuiește în loc. Bocsig, Jud. Arad. Împreună cu conducătorul bisericii am vizitat-o și ne-am hotărât să o ajutăm! Copiii ei nu o pot ajuta material pentru că au familii grele, în schimb o îngrijesc exemplar. Tot ce are nevoie este să locuiască într-o căsuță ce are condiții decente.
Ne propunem să îi refacem acoperișul – țiglă, leațuri și coarne, osb; iar în interior vrem să tencuim pereții cu plasă sudată și să facem o șapă pe jos, unde este acum vatră. Avem posibilitatea să îi facem și o baie – o chiuvetă, un duș, un wc și o pompă de apă. E nevoie și de trei uși, că arată jalnic, nici sticlă nu au în ele, dar și de trei geamuri mici. Este nevoie și de o sobă și un pat special pentru o persoană care trebuie îngrijită. Pe perioada cât va dura reabilitarea doamna va locui la fiica ei.
Ne rugăm și strângem materialele, iar când este totul pregătit ne apucăm de lucru! Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Donații puteți face în conturile Asociația Timotei Ineu:
CONT LEI RO83BTRLRONCRT0351211301
CONT EURO: RO33BTRLEURCRT0351211301
CONT FRANCI: RO12BTRLCHFCRT0351211301
www.timoteiineu.ro

Actualizare 31.07.2023

Actualizare 15.10.2023

Am început Sâmbătă 14 Octombrie 2023 și am terminat acum, după aproximativ 18 ore continuu, la casa de la Bocsig, pentru a termina locuința Lucreției, doamna vârstnică paralizată. Astăzi bugetul cheltuit se ridică la aproximativ 1500 de lei și cuprinde materiale de construcție, transport, merindele și necesarul pentru a ne desfășura activitatea. Holul a fost refăcut complect, fiind rezidit un perete, apoi s-a aplicat amporă extudată, plasă, adeziv. Curentul este tras nou cu tot ce înseamnă întrerupătoare, prize, tablou. Acoperișul este refăcut din temelii. Camera de 3.5×3.5 m a fost renovată total cu plasă sudată și tencuială. Hornul a fost construit astăzi complect și se ridică falnic prin acoperiș la o înălțime agreabilă. Ușile au fost montate. (Am schimbat și iala la ușa principală stricată de bețivani, aceeași care ne-au spart și unul din geamuri…nu am milă de astfel de oameni tineri care nu vor să muncească și care zilnic stau la birt. Își merită soarta nenorocită. Cred în schimbare, în pocăință..dar dacă ei nu vor, asta este, se vor prăpădi singuri. Dumnezeu să aibă milă de ei!)

Mulumesc doamnei primar Teodora Felicia Abrudean pentru apa necesară furnizată pentru construcții și Bisericii Creștine Penticostale din Bocsig, prin fratele Teodor Palcu care ne-a pus dispoziție logistica necesară și chiar fonduri după posibilități, pentru a ajuta această femeie. Mulțumim Anidora Construct Ineu pentru ajutorul dat!

Mulțumesc maistorilor și fraților pentru implicare și munca fizică istovitoare!

Mai rămâne de dat tinciul, de montat tabla la șută, de montat tabla la horn pe tavan, de instalat soba de teracotă, de montat prizele, de zugrăvit și apoi așezat mobilier – 2 paturi, dulapuri, masă, scaune și haine cu lenjerii pentru pat, tot ce este nevoie la o casă. Acestea le asigurăm din donațiile voastre, având tot ce ne trebuie în acest scop!

Vă mulțumesc pentru susținerea financiară și spirituală! Ce a fost greu a trecut!

Dumnezeu să fie binecuvântat pentru toate!

Săptămâna care vine am credința că Lucreția se va muta în căsuța ei, care s-a schimbat din temelii! Bucuria aceasta ne face să lucrăm și să trudim până la limite, cu bani adunați mână de la mână și cu forță de muncă bazată pe jertfă și exemplu personal!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Comentariile sunt închise pentru Condiții decente pentru Lucreția!