
Cea de-a 9-a Comemorare anuală a HWPL promovează pacea ca și cultură și normă
Asociația Timotei Ineu ca organizație membră a organizației mondiale creștine – HWPL – Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light/Cultura cerească, pace mondială, restaurarea luminii (HWPL) – ce promovează pacea a participat la conferința online – prin prezența reprezentantului legal, președinte Insp. Prof. Bulzan Marian Gigel – ce comemorează 9 ani de când a început demersul din Seul pe plan mondial de promovare a păcii, eradicării războiului, unificarea Coreei și a dialogului dintr-o perspectivă creștină a aplanării oricărui conflict militar sau religios ce produce victime. În acest sens în 25 Mai 2013, președintele organizației Man Hee Lee a abordat hotărârea HWPL ca Declarația de încetare a războiului prin pace (DPCW, cunoscută și sub numele de Legea păcii) să fie adoptată de Națiunile Unite. Creștinii trebuie să fie primii care inițiază dialogul pentru pace, care comunică cu celelalte religii ale lumii pentru promovarea păcii și ei trebuie să fie ambasadori a dragostei Lui Dumnezeu în lume!
Un articol din presă descrie pe larg evenimentul online care a avut loc în acest an:
„Cultura cerească, pace mondială, restaurarea luminii (HWPL) A 9-a Comemorare anuală a Declarației păcii mondiale a avut loc online pe 25 mai 2022 . 3.000 de participanți din politică, religie, mediul academic și mass-media s-au alăturat pentru a discuta tema „Instituționalizarea păcii: Realizarea voinței colective pentru pace”, o cooperare internațională pentru o pace durabilă asigurată de instrumente legale.
Discursul de comemorare al președintelui Man Hee Lee a abordat hotărârea HWPL ca Declarația de încetare a războiului prin pace (DPCW, cunoscută și sub numele de Legea păcii) să fie adoptată de Națiunile Unite.
Discursul de comemorare al președintelui Man Hee Lee a abordat hotărârea HWPL ca Declarația de încetare a războiului prin pace (DPCW, cunoscută și sub numele de Legea păcii) să fie adoptată de Națiunile Unite.
Peste 3.000 de participanți din domeniul politicii, religiei, mediul academic și mass-media și-au arătat sprijinul pentru instituționalizarea păcii prin DPCW.
Peste 3.000 de participanți din domeniul politicii, religiei, mediul academic și mass-media și-au arătat sprijinul pentru instituționalizarea păcii prin DPCW.
HWPL a proclamat Declarația de pace mondială în 2013, care s-a dezvoltat în Declarația de pace și încetarea războiului (DPCW) pentru a stabili instrumente juridice internaționale pentru pacea globală.
Young Min Chung , directorul general al International Peace Youth Group (IPYG), un grup afiliat al HWPL, a declarat: „730.000 de cetățeni din 176 de țări au semnat în sprijinul DPCW în ultimii nouă ani. Recent, IPYG conduce Youth. Ateliere de abilitare a păcii pentru a discuta agende precum educația, drepturile omului și propunerile de politici.” Cele 10 articole și 38 de clauze ale DPCW includ prevenirea conflictelor, reducerea potențialului de război și rezolvarea conflictelor religioase și grupurilor etnice.
Președintele HWPL, Man Hee Lee , a cerut participanților să fie uniți ca „mesageri ai păcii” „pentru a aduce libertate și pace generațiilor viitoare”. „De data aceasta ( Rusia ) a invadat Ucraina și a început războiul. Acesta este motivul pentru care HWPL și familiile păcii au cerut de multă vreme instituirea dreptului internațional pentru a preveni potențialele de război. Așadar, am adunat experți în dreptul internațional la nivel global… și am făcut declarația. „
În India , liderii religioși au semnat memorii de înțelegere pentru a promova înțelegerea reciprocă bazată pe studii comparative cu privire la scripturile religioase. În special, parteneriatul dintre HWPL și Organizația Internațională pentru Religie și Cunoaștere de la Lampur a condus la înființarea unui monument al păcii care transmite valorile păcii cetățenilor locali.
Supalak Ganjanakhundee, cercetător vizitator al Colegiului Internațional Pridi Banomyong din Thailanda de la Universitatea Thammasat , a spus că fundamentul păcii este strâns legat de eforturile de democrație din Thailanda de Sud care „[permit] participarea societății civile”. „Orice proces de pace care ar duce la o pace durabilă trebuie să abordeze problema de la cauza ei fundamentală și trebuie să se desfășoare pe parcursul democratizării, cu participarea intensă nu numai a părților interesate, ci și a societății civile”.
HWPL a dezvoltat o cooperare globală pentru pace atât la nivel național, cât și internațional, obținând sprijinul organizațiilor civile pentru DPCW și lucrând împreună pentru a consolida eforturile de pace ca norme internaționale. Activitățile de pace ale HWPL sunt desfășurate pentru binele public pentru a se asigura că pacea prinde rădăcini.„























