Noutăţi

Cronica săptămânii #10

În fiecare săptămână vin oameni necăjiți la sediul Asociației Timotei Ineu situat în Orașul Ineu, în clădire administrativă a Primăriei Orașului Ineu, strada Republicii, nr. 5, etaj 3, birou nr. 41, pentru a fi ajutați cu plata cheltuielilor curente sau cu plata rețetelor de medicamente. Trăim vremuri dificile, dar în limita donațiilor pe care le primim încercăm să ajutăm pe toți cei aflați în nevoi.

La casa de la Mocrea s-a turnat beton în interior și s-a montat rigipsul pe tavan… mai trebuie tencuit și închise șutele cu OSB. Ar trebui neapărat trasă apa, și facut racordul. Dumnezeu va purta de grijă!

O familie din Agrijul Mare a fost ajutată de biserica locală cu gemurile și ușile necesare la casă. Cu mobilier și lucruri ce le avem strânse din donații, îi vom binecvuânta!

Datorită oamenilor de bine, care dovedesc cu fapta dragostea lor față de Dumnezeu am reușit să achiziționăm materialele necesare pentru casa familiei Muntean!
Dacă săptămâna trecută am enumerat o listă lungă de necesar pentru ca lucrarea să poată continua, am ajuns să mai avem nevoie de 27 de plăci de OSB 8mm – ca necesar de materiale per cantitate mare, fără mărunțișuri (aproximativ 13.000 lei). În prezent avem toate materialele achiziționate! Mare este Dumnezeu! În urmă cu 1 an de zile am început să lucrăm și iată că minunea s-a înfăptuit sub ochii noștri! Postez facturile nu ca să mă laud, cum mă acuză unii, ci pentru ca voi care ați făcut donații către Asociația Timotei Ineu să aveți la cunoștință unde a ajuns dărnicia și ce s-a făcut cu ea! Știu că sunteți oameni serioși și că unii nu voiți nici chitanță, pentru că dați din inimă, dar Dumnezeu ne învață/mă învață că orice ispravnic să fie gata să dea socoteală! Urmează ca maistorii să lucreze… îmi este și rușine față de frații mei care de 1 an de zile vin la lucru și nu îi pot răsplăti pe măsura muncii depuse. Dumnzeu să vă răsplătească osteneala și munca însutit! Astăzi fratele Pompei, cel cu care slujesc și care a tras curentul la biserică la Mânerău, la Mocrea, Gurba, Pâncota ,etc…la multe familii și a făcut atâta bine, din nou a fost încercat: a fost operat de urgență, pe probleme de interne(fierea, intestine). Să vă rugați pentru sănătatea lui numai atâția la care va făcut bine și va fi suficient! Dacă îl amintiți în rugăciunile voastre, va fi ca un foc mare pe altarul rugăciunii, la care Dumnezeu nu va rămâne insensibil, ci ne va asculta. Maistorii care se lasă pe ei, casa lor, familia lor ca să facă bine la alții, sunt încercați și sunt loviți. Dar am credință că Dumnezeu care din nimic a dăruit o casă la 14 copii poate să dea sănătate și binecuvântari la acești oameni, pe care sunt fericit să îi am lângă mine! Mergem înainte să vedem lucrarea împlinită! Apoi ne mutăm la centru să rânduim ce mai avem de rânduit! Ziua în care nu faci bine e pierdută pentru tine! Cine știe să facă un bine și nu îl face, săvârșește un păcat! Cine oprește o binecuvântare, un bine cuiva cade sub blestem! Să ne ajutăm unii pe alții, să ne iubim unii pe alții, să ne rugăm unii pentru alții și să facem aproapelui nostru numai atâta cât a făcut Cristos la fiecare dintre noi!
Insp. Prof. Preș. Bulzan Marian
În fiecare Duminică de la ora 14:00 vă așteptăm cu drag la Serviciul Divin de la Casa de Rugăciune din Mânerău, comuna Bocsig.
Într-o singură cameră, construită de niște creștini cu suflet mare, stă o mamă de 18 ani cu 2 copii. Soțul a părăsit-o, fiind singură. Astazi, datorită donațiilor am putut să îi aducem o sobă, perne, plapume, haine, încălțăminte. Vă mulțumim pentru dărnicie! Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Grupul Timotei a slujit la Ziua Mulțumirii la Biserica Creștină Penticostală din Fântânele!
PROIECTUL „CU LUMINA ÎN ÎNTUNERIC”
Distribuirea Bibliilor cu destinație – am primit biblii pentru pentru Spitalul de Psihiatrie Mocrea și pentru Casa de Rugăciune din Mânerău. Mulțumim fratelui păstor Nelu Aliman!
În 10 octombire Asociația Timotei Ineu a făcut o misiune pentru o familie din  localitatea Vâlcele, lângă Brașov! Vă mulțumim pentru susținerea financiară a transportului cât și pentru rugăciune și post!
Cu ocazia misiunii în județul  Brașov din data de 10 Octombrie 2020, în data de 11 Octombrie 2020 președintele Asociației Timotei Ineu – Insp. Prof. Bulzan Marian Gigel a avut o întâlnire cu pastor. Vasile Ghica președintele – Asociaţia Uniunea Adunărilor Penticostale a Romilor „Philadelphiaˮ. A avut loc un timp de părtășie la Biserica Creștină Penticostală din municipiul Săcele, apoi o scurtă întrevedere în privat. Discuțiile purtate au avut ca scop întărirea legăturilor frățești în domeniul spiritual, cultural și social cât și chestiuni. Dumnezeu să binecuvânteze relația dintre cele două organizații, împlinind Cuvântul Lui Dumnezeu –  1 Ioan 3:23 „Și porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos şi să ne iubiunii pe alţii, cum ne-a poruncit El.”
A plecat la Domnul Isus – Sara Iurcea din Șicula. O fetiță erou aș putea spune, la cât de greu s-a luptat cu suferința. În scurta călătorie de pe acest pământ, consider că a fost darul Lui Dumnezeu pentru o vreme pentru acestă familie. Faptul că a plecat și că a avut nevoie de toată dragostea, afecțiunea și îngrijirea tuturor ne dovedește că fiecare dintre noi, ca oameni – suntem un dar, unii pentru alții. Chiar dacă trecem prin situații critice în viață, aceste momente sunt îngăduite ca o testare ca să vadă Dumnezeu cum ne comportăm. Rămân amintiri scrise în istoria veșniciei că a fost cândva o fetiță Sara, într-o familie care îl iubește și îl respectă pe Dumnezeu. Durerea, suferința și boala sunt școlii divine care scot din sufletul nostru binele sau răul! Prin Sara, în acești ani, lacrimile și efortul tuturor a dovedit că iubirea nu are margini și limite, iar binele poate fi făcut în orice condiții!
Dumnezeu să mângâie părinții, frații, surorile, întreaga familie și comunitate penticostală!
Nu fiți triști! Mai devreme sau mai târziu ne vom întâlni cu ea, fiecare la rândul lui… cine s-a născut, trebuie să moară. Să valorificăm bine cea mai importantă resursă de pe pământ – viața! Bulzan Marian
A trecut la Domnul și fratele Oacheș Vasile de la Șicula la 73 de ani! Ne rugăm pentru mângâierea familiei și a surorilor Estera și Ionela, membre în organizația noastră! Dumnezeu să vă întărească!
Fratele Pompei Varvari a trecut printr-un cuptor greu, fiind operat de urgență. Acum este bine acasă, în proces de recuperare. Îi mulțumim Lui Dumnezeu că ne ascultă rugăciunile!
Comentariile sunt închise pentru Cronica săptămânii #10