Noutăţi

Familia Sântoader a primit casă!

Familia Sântoader Cătălin și Adelina au primit locuință! Casa este situată în comuna Chisindia, localitatea Păiușeni, nr. 136. Gospodăria cuprinde 2 camere mari, bucătărie, anexă, baie în construcție, lemnărie, grajd, curte interioară și are ca utilități apă și curent, fiind situată la drumul principal.

Ei au o poveste de viață interesantă. Adelina are trei copii din prima căsătorie, dar din cauza relației cu soțul bețiv, s-a despărțit de el, iar cei 3 copii – cel mare având 11 ani, copii au rămas la bunici. Cătălin a lucrat în Italia în construcții, fiind căsătorit cu o cetățeană din Peru, dar a rămas fără nimic, la finalitatea relației. Cătălin și Adelina s-au căsătorit legitim și împreună au 2 copii frumoși, urmând să se nască cel de-al treilea. Cei doi provin din România, Județul Bacău!

I-am aflat lângă Simeria, într-o fermă de la marginea localității, prin fratele Florin – un om a lui Dumnezeu, care se ocupă de mai multe familii în zonă. Le-am promis atunci ceva, care s-a dovedit a fi prorocie, că dacă se vor ruga împreună cu noi, Dumnezeu le poate da o casă! Rugăciunea le-a fost ascultată!

Sâmbătă – 2 Mai 2020,  am fost contactat de domnul director al Școlii Gimnaziale Chisindia – Prof. Manu Sulinceanu, având vești bune! Doamna învățătoare din Păiușeni – Florina Hălmăgean, în cadrul familiei extinse, având o casă, o pun la dispoziția familiei Sântoader ca și locuință – domiciliu personal, cu posibilitatea cumpărării pe viitor! Sâmbătă dupămasa, însoțit de fratele Liber Florin – membru în asociație, am fost la fața locului și am făcut și câteva poze la gospodărie!

Ce putem face noi?!?!?

În primul rând să mulțumim Lui Dumnezeu că există în jurul nostru oameni buni, oameni cu inimă mare, oameni care ajută când văd pe semenii lor lipsiți, fără ajutor, fără haină, în frig sau flămânzi; exemplele pot continua!

În al doilea rând, să îi purtăm în rugăciune pe toți cei care au făcut acest gest de omenie, care se implică și care ajută!

În al treilea rând, va trebui să fim oameni practici! Săptămâna acesta, acolo se face curățenie și se pregătește locuința pentru că familia sâmbătă – 9 Mai 2020, se mută la noua locație! Dacă doriți să vă implicați, cunoașteți ce înseamnă să te muți undeva, având doar hainele de pe tine. Asta înseamnă că va trebui să le asigurăm câteva unelte de gospodărie: secure, roabă, mătură, făraș, etc… alimente, frigider, tot ceea ce îți trebuie când pornești în viață de la zero. Vorba lu tata: „când m-am însurat nu am știut că îmi trebuie lingură și furculiță!”

În al patrulea rând va trebui să vorbim, să se hotărască prețul casei și să punem mână de la mână să o cumpărăm!

În al cincilea rând, va trebui să facem demersuri privind mutarea celor trei copii din Bacău. Asta înseamnă mediere, comunicare, anchetă socială și intermediere pe lângă instituțiile statului român pentru reântregirea familiei. Ei vor să îi crească pe toți cei 6 copii, dat fiind că tatăl actual al celor 3 copii este caz social, din cauza băuturii. Mai ales că bunica a murit, iar copii cresc cu bunicul…

În al șaselea rând, va trebui să îl ajutăm pe Cătălin cu materiale de construcție pentru ca să își pună casa la rând! El este un maistor foarte bun, cu experiență. Suntem convinși că își va câștiga pâinea, din munca acesta, pentru că astăzi sunt tot mai rari oamenii buni într-un domeniu, mai ales în cel al construcțiilor.

În ultimul rând, ne rugăm pentru mântuirea lor, a donatarilor și a proprietarilor!

Vă ținem la curent cu tot ceea se întâmplă și vă mulțumim că sunteți alături de noi în facerea binelui! Dumnezeu să vă răsplătească și să vă binecuvânteze!

Comentariile sunt închise pentru Familia Sântoader a primit casă!