Noutăţi

Evanghelizare la Casa de Rugăciune din Mânerău – Comuna Bocsig, 2019

În perioada 4 Aprilie 2019 – 7 Aprilie 2019 în localitatea Mânerău, Comuna Bocsig, au avut loc 4 seri de evanghelizare la ”Casa de Rugăciune.” Casa de Rugăciune din Mânerău este o biserică penticostală, reabilitată în urma unui efort comun depus de Asociația Timotei Ineu –  o organizație care reunește membrii penticostali din 20 de localități din zona Ineu, cu sprijinul Comunității Penticostale Arad – Cultul Creștin Penticostal – Biserica Lui Dumnezeu Apostolică din România și cu susținerea administrației publice locale – Primăria Comunei Bocsig și Consiliul Local Bocisg, demers care a avut loc în perioada Martie 2017 – Noiembrie 2017.  Casa de Rugăciune din Mânerău reunește membrii neoprotestanți din Alianța Evanghelică din România (AER) care locuiesc în Comuna Bocsig, Localitatea Mânerău și din împrejurimi.

Scopul Evanghelizării este de a aduce în actualitatea comunității locale principiile și adevărurile Sfintelor Scripturi – Biblia, cultivarea unui caracter personal creștin, de grup, bazat pe credință creștină și morală creștină și cunoștință despre Voia Lui Dumnezeu cu privire la viața umană și în relațiile interpersonale. Evanghelizarea este o campanie dusă împotriva păcatului și a moravurilor din societate, fără a face presiuni de schimbare a religiei. Dumnezeu cheamă păcătoșii la mântuire, dar urăște faptele relele și păcătoase a oamenilor, indiferent de culoarea confesională. La aceste seri de evanghelizare ne-am bucurat și de prezența fraților noștri creștini de alte confesiuni, pe care îi îndemnăm să fie nelipsiți din biserica din care fac parte, îi îndemnăm să fie tari în credința creștină și să împlinească Sfânta Scriptură – Biblia. Caracterul nostru penticostal este unul biblic, curat, fără dogme, doctrine și canoane, bazat pe simplitatea credinței și a practicii biblice. Cum citim în Biblie, așa credem, neavând altă alternativă decât practica! Ne dorim oameni creștini practicanți, care să facă binele și să urască răul! La Casa de Rugăciune din Mânerău învățăm la fiecare Slujbă Divină să avem o relație personală cu Dumnezeu, fiind singura modalitate de schimbare a vieții unei persoane! Dumnezeu nu cere bani și nici lucrurile noastre – Dumnezeu vrea să îl cunoaștem personal și apoi să îi ajutăm pe toți oamenii din jurul nostru cu tot ce putem și avem… așa facem diferența între un creștin adevărat și un creștin de doi bani… acesta din urmă dă doi bani la o biserică oarecare, însă el nu are siguranța mântuirii, nu are o credință personală, nu îl caută pe Dumnezeu și nu vorbește cu El! Ce tristă este o astfel de viață… ce pătimește un astfel de om…să fii fără Dumnezeu, este cumplit!

Cuvântul Lui Dumnezeu a fost predicat, recitat, cântat și rostit în rugăciuni de către slujitorii: păstorul bisericii ”Casa de Rugăciune” Mânerău – Hanga Dumitru, conducătorul bisericii ”Casa de Rugăciune Mânerău” – diacon Palcu Teodor; profesor de religie penticostală și președintele Asociației Timotei Ineu – Insp. Bulzan Marian – Gigel; învățător Samuiel Sav – Biserica Penticostală ”Eben – Ezer” Ineu; Prof. Univ. Dr. Moț Ghiocel – Decanul Facultății de Matematică „Aurel Vlaicu” Arad – păstorul Bisericii Penticostale „Betania” Arad, pastor Trînc Marin – Biserica Penticostală „Filadelfia” Beliu, prezbiter Marinel Burtă – Biserica Penticostală „Filadelfia” Beliu, diacon Burtă Florentin – Biserica Penticostală „Filadelfia” Beliu; recitatori Paul Mărgăian – Biserica Penticostală „Eben – Ezer„ Ineu, Galea Marius – Biserica Penticostală „Betania” Ineu; diacon Armat Ionel – conducătorul Bisericii Penticostale Iermata, predicator – Bodârlău Mircea; cântăreți: familia Moroșanu din Biserica Penticostală Chier; Corul Bărbătesc al Bisericii Penticostale „Filadelfia” Beliu – dirijor Bogdan Iacob; familia Iurcea, familia Moza, Bianca Liber, Bulzan Marian, familia Pantea, Diman Adina, grupul de tineri – Biserica Penticostală „Eben – Ezer” Ineu, grup surori din Agrijul Mic, etc.. Cu acestă ocazie la final se organizează o masă de dragoste pentru musafiri, la care participă și cei din loc, având posibilitatea unei părtășii mai intime care să ducă la cunoaștere reciprocă, după cum este vorba în popor: pe om îl cunoști la masă!

Ne-am bucurat și de prezența edililor Comunei Bocsig care ne-au onorat cu prezența, participând la aceste seri de evanghelizare: primar Abrudean Teodora și viceprimar Iercan Teodor însoțiți de consilierii locali: Diman Ioan și Șucan Nicolae Maxim. Dumnezeu să binecuvânteze Comuna Bocsig, Județul Arad și România! Vă așteptăm în fiecare duminică la Serviciul Divin din Casa de Rugăciune de la ora 14:00. Pentru mai multe detalii vă rugăm vizitați site-ul www.timoteiineu.ro

Sursă editorială (foto și text)

Președinte Asociația Timotei Ineu – Insp. Prof. Bulzan Marian – Gigel

Comentariile sunt închise pentru Evanghelizare la Casa de Rugăciune din Mânerău – Comuna Bocsig, 2019