Noutăţi

Asociația Timotei Ineu susține concursul județean ”Hristos în Școală – Cunoaștere și Trăire!”

Concursul județean ,,Hristos în Școală – Cunoaștere și Trăire” a ajuns la cea de a XIX – a ediție, acesta fiind organizat de către catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Județean Arad, sub coordonarea insp. școlar arihd. prof.  Florin Sirca. Concursul a devenit deja o tradiție pentru comunitatea neoprotestantă dar și pentru comunitatea ortodoxă. La începutul lunii decembrie a fiecărui an – 14 Decembrie 2018 anul acesta,  elevi din învățământul  gimnazial și liceal care studiază disciplina Religie Penticostală și Religie Baptisă, îndrumați de profesorii de religie, participă la acest concurs cu lucrări și compoziții personale la cele  trei secțiuni: poezie, referat și pictură cu temă religioasă! În acest an la concurs au fost prezentate în competiție 102 lucrări la cele 3 secțiuni, lucrări susținute de elevi din tot județul Arad, atât de la gimnaziu cât și de la liceu. Concursul are două etape, respectiv: etapa locală și etapa județeană. Anul acesta concursul pentru comunitatea neoprotestantă a avut loc la Școala Gimnazială ”Ilarion Felea” din Municipiul Arad. Echipa a fost formată din: doamna director Mladin Sofia, inspector școlar religie ISJ arhid. prof. Sirca Florin, metodist ISJ Arad – Prof. Poduț Dănuț și profesorii de religie care au format comisiile de jurizare. Concursul este susținut de către Cultul Creștin Penticostal – Biserica Lui Dumnezeu Apostolică din România prin Comunitatea Regională Penticostală Arad, preș. pastor Ioan Filip, prin slujitorii și profesorii de religie penticostală.  

Asociația Timotei Ineu susține acest concurs financiar și încurajează elevii din zona/regiunea Ineu să participe în număr mare, pentru că prin această competiție Cuvântul Lui Dumnezeu ajunge în școlile gimnaziale și în liceele din județul Arad!

Anul acesta Asociația Timotei Ineu este sponsor oficial al concursului devenit reprezentativ pentru comunitatea neoprotesantă ”Hristos în Școală – Cunoaștere și Trăire!” 

Din zona/regiunea Ineu s-au remarcat în acest an elevii din Comuna Seleuș, localitățile Iermata și Moroda care aparțin de  Școala Gimnazială Moroda, astfel: 

Giurgiu Andreea locul 1 – clasa a 8 – a POEZIE (Moroda – Biserica Penticostală)
Hanăș Ligia locul 1 -clasa a 8 -a POEZIE (Moroda – Biserica Penticostală)
Muntean Maria locul 1 clasa a 6 – a DESEN ( Iermata – Biserica Penticostală)
Borteș Ariana locul 1 clasa a 6 – a DESEN ( Iermata – Biserica Penticostală)
Borteș Rareș locul 2 clasa a 6 – a DESEN( Iermata – Biserica Penticostală)
Ursu Ruth locul 2 -clasa a 5 -a REFERAT ( Iermata – Biserica Penticostală)
Hanăs Daniel locul 2, clasa a 6-a POEZIE ( Moroda – Biserica Penticostală)
Giurgiu Paul – clasa a 6- a participare POEZIE ( Moroda – Biserica Penticostală) 

Profesor coordonator de religie penticostală – Insp. Preș. Bulzan Marian – Gigel

” Vreau să mulțumesc membrilor Asociației Timotei Ineu și conducerii organizației pentru faptul că au înțeles că trebuie să sprijine financiar aceast concurs, pentru că prin acestă lucrare frumoasă, Cuvântul Lui Dumnezeu ajunge în școlile și în liceele din Județul Arad. Avem obligația morală, spirituală și financiraă să investim în generația tânără, pentru că prin cunoaștere și trăire Hristos ajunge să fie revelat în instituțiile școlare. Fac un apel către zona/regiunea Ineu și căre Bisericile Penticostale, către membrii penticostali care formează Asociația Timotei Ineu să aloce un buget anual către acest concurs, pentru ca să ridicăm prestanța acestei competiții, asigurând un cadru bun desfășurării acestei lucrări. Vreau să mulțumesc directorilor unităților de învățământ, edililor administrației publice locale. care au pus la dispoziția profesorilor de religie mijloace de transport și care sprijină comunitățile locale de credincioși penticostali și baptiști, prin acest sprijin față raportat la nevoile acestui concurs.

Felicit conducerea inspectoratului școlar prin coordonarea domnului inspector Sirca Florin și a doamnei director Mladin Sofia, dar și a colegilor mei care și-au jertit din timpul și resursele personale ca să formeze echipele de jurizare și să asigure elevilor toate cele necesare. Dumnezeu să vă Binecuvânteze!

Menționez că donațiile în acest scop se fac cu mențiunea ” Pentru Concursul Județean ”Hristos în Școală – Trăire și Cunoaștere” iar decontarea se face în baza contractului de sponsorizare cu unitate de învățământ unde va avea loc concursul. Dumnezeu să vă răsplătească investiția în tineret!

Insp. Prof. Preș. Bulzan Marian – Gigel

Comentariile sunt închise pentru Asociația Timotei Ineu susține concursul județean ”Hristos în Școală – Cunoaștere și Trăire!”

Sună acum!