Noutăţi,  Proiecte

Slăvit să fie Dumnezeu! Familia Bobu are casă!

  • Leviticul 25:30 ”Dar, dacă această casă, aşezată într-o cetate înconjurată cu ziduri, nu este răscumpărată înainte de împlinirea unui an întreg, ea va rămâne pe veci a cumpărătorului şi urmaşilor lui; iar în anul de veselie să nu iasă din ea.”

După cum Dumnezeu a învățat pe poporul Israel cum să se poarte și le-a dat înțelepciune în toate privințele, la fel și noi, Comitetul de Inițiativă format pentru a îndeplini acest scop de a cumpăra o casă familiei Bobu, am lucrat cu înțelepciune și prin călăuzirea Domnului. Astăzi casa cu numărul 185 din localitatea Gurba, Comuna Șicula, din Județul Arad a intrat în proprietatea familiei Bobu din Răpsig, dar cu anumite condiții stabilite prin notariat, respectiv uzufruct. De luni 04.06.2018, o echipă de maistori vor lucra aici pentru renovare și amenajare a locuinței și sperăm că în cel mai scurt timp posibil totul să fie gata pentru mutarea familiei aici. 

Dorim să mulțumim tuturor fraților și surorilor, dătătorilor voioși pentru dărnicie și donații, respectiv pentru implicare și acoperirea tuturor costurilor cu acest demers. 

Putem afirma cu toată tăria că acest plan a fost a Lui Dumnezeu, pentru că în nici o lună de zile toate au fost pregătite pentru a vedea Slava Lui Dumnezeu și puterea Lui lucrând în mijlocul nostru, ca acestă familie să poată avea o locuință. 

Dumnezeu să răsplătească cu viață veșnică tuturor și cu binecuvântări cerești și pământești! 

Dacă de luni 04.06.2018, dorește cineva să dea o mână de ajutor acolo, fie în calitate de maistor sau pur și simplu vizitând pe cei care vor lucra acolo, vă rugăm să ne sunați ca totul să fie organizat. Vă cunoaștem dragostea și inima deschisă pentru a face bine și dorim să ca totul să fie în rânduială. Să nu ne trezim că într-o zi se aduce mâncare din 10 locuri și în altă zi nu duce nimeni… mai bine să ne sfătuim ca totul să fie așa cum trebuie! Dumnezeu să ne ajute în continuare și să fie cu noi și cu dumneavoastră! 

Mare este Dumnezeu nostru care face minuni printre noi! 

Comitetul de inițiativă: prezbiter Mihai (Mișu) Grijuc, diacon Teodor Palcu, prezbiter Marius Guia, învățător Bulzan Marian – Gigel – președintele Asociației Timotei Ineu.

” Vă mărturisesc că în ultimele 3 săptămâni am bătut la pas întreaga regiune alături de fratele Mișu și fratele Marius în căutare de locuință pentru acestă familie din Răpsig. Ne-am dorit să îi așezăm într-o localitate unde să le putem oferi tot sprijinul de care au nevoie, atât administrativ cât și spiritual. Localitatea Gurba are dispensar, școala gimnazială, biserică penticostală, frați și surori deosebiți și condiții bune pentru a își câștiga mijloacele de trai. Ne-am gândit la toate…. am primit asigurări că frații din biserica penticostală din Gurba se vor ocupa de educația copiilor și de organizarea familiei. Nu mi-am dorit niciodată ca o familie să ajungă un caz social în vreuna din localitățile din Regiunea VII. Până acuma am soluționat 5 cazuri din diferite localități din regiune, în care am ajutat aceste familii să se pună pe picioare și să învețe să umble pe pământul pe care ne-a lăsat Dumnezeu să ne ducem viața. Și acestă familie va avea nevoie de consiliere, de vizite, de un sfat și o direcție pentru ca întreaga localitate să vadă comunitatea pocăiților ca o soluție la schimbarea nivelului de trai, de la sărăcie și subzistență la un nivel de seriozitate care să nu producă deranj social. Ne-am asumat și ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să ne îndeplinim acest obiectiv atât de dorit de câtre toată lumea, de la autorități, până la cei din casa noastră. După atâtea peripeții și experiențe, prin Harul Lui Dumnezeu minunea s-a săvârșit și familia Bobu a primit un dar de la Dumnezeu, prin voi – o locuință. Sunt tineri care nu au posibilități într-o viață de om să își ridice o casă, de aceea acestă familie trebuie învățată să prețuiască  binefacerea! Să ne implicăm în continuare, interesându-ne de nevoile lor. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească! Mulumesc bisericilor penticostale implicate, iubiților frați slujitori cu care ne împărțim poverile, tinerilor și membrilor Asociației Timotei Ineu care au fost gata întotdeauna să pună totul la bătaie pentru binele celor din jur! A Lui Dumnezeu să fie toată Slava și Gloria în veci!”

Insp. Prof. Preș. Bulzan Marian – Gigel

Tel: 0742.504.970