Noutăţi

Ce putem face pentru Orașul Ineu în materie de binefacere!

Am avut o întrevedere cu doamna asistent medical comunitar a Orașului Ineu – Adriana Țucudean. Doamna dorește să anunțe că persoanele care au venituri sub cuantumul de 520 de lei beneficiază de GRATUITATE ca îngrijire medicală la domiciliu sau în realizarea unor tratamente la domiciliu. Persoanele sunt beneficiare dacă îndeplinesc una din următoarele condiții: să aibă grad de handicap; ajutor social, fără venit, defavorizate (fără familie, fără mijloace de trai, fără loc de muncă), neasigurate. În cazul persoanelor neasigurate doamna asistentă demarează și procesul în vederea dobândirii calității legale de asigurat medical. În sistem privat, în afara orelor de serviciu, persoanele care realizează venituri de peste 520 de lei pot contracta servicii contra cost la domiciliu, pentru sume modice. Trebuie să atenționăm cetățenii că este ilegal ca un asistent/asistentă medicală să pretindă sume pentru unele tratamente și îngrijiri la domiciliu dacă acea persoană se încadrează în categoria enunțată mai sus. (Spre exemplu, umblă vorba că se pretinde a se lua 10 de lei pentru o injiecție și 30 de lei pentru un tratament, o vizită, de către unele persoane neautorizate, dar care prestează servicii medicale de asistență etc. )

Cu acestă ocazie am discutat și ajutorul nostru pe care îl dăm lunar acestor persoane care intră în grija domniei sale. Luna acesta în cadrul proiectului ”Pâinea noastră cea de toate zilele”, datorită a trei sponsori, am primit alimente și haine, pe care le-am dăruit spre a fi date celor care au nevoi reale, prin intermediul doamnei asistent. 

Pe acestă cale îi mulțumim pentru colaborarea care există între Asociația Timotei Ineu și serviciul comunitar de Asistență Socială, pentru Orașul Ineu și localitatea Mocrea. 

De când am început acest proiect am ajutat multe familii umanitar, pe lângă serviciile gratuite prestate, conform legii, de doamna asistent. 

Vă anunțăm că în urmă cu două săptămâni, doamna Bratina de la Mocrea a trecut la cele veșnice. În urma ajutorului dăruit, alături de instituțiile administrației publice locale din Orașul Ineu și a ajutorului pe care Asociația Timotei Ineu l-a dat, doamna Bratina care a paralizat, a fost internată la Centrul de Boli Paleative din Tinca, unde a și decedat. 

Suntem împăcați că am făcut tot ce se putea face din punct de vedere omenesc și creștinesc pentru o persoană fără venit, ce a trăit în condiții inumane. A avut parte de o îngrijire de excepție, măcar la sfârșitul vieții.

Vă rugăm să ne susțineți în rugăciune și să faceți tot ce vă stă în putință, cum ne îndemna înțeleptul Solomon: 

Eclesiastul 9:10 ”Tot ce găseşte mâna ta  facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuinţa morţilor în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune!”

Președinte Asociația Timotei Ineu –  Prof. Bulzan Marian – Gigel