Noutăţi,  Proiecte

Asociația Timotei Ineu – un ajutor pentru cazurile sociale din Orașul Ineu!

Prin Harul Lui Dumnezeu avem posibilitatea să facem bine și să ajutăm, după cum ne învață Sfânta Scriptură la Proverbele 3:27 ”Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea când poţi s-o faci.”

Familia care beneficiază de proiectul ”Pâinea noastră cea de toate zilele” este și mai greu încercată din cauză că bunica, Brătila Minodora a paralizat  din cauza unui accident vascular. 

Doamna Asistentă Medicală Comunitară  a Primăriei Orașului Ineu – Țucudean Adriana ne-a descris situația și în acest sens am început un parteneriat de ajutorare a acestui caz social, alături de familia care se află în acest context nefericit. 

Dorim să mulțumim stimatei doamne, cadru medical, pentru implicarea exemplară de care dă dovadă! Personal se îngrijește zilnic de această persoană bolnavă, îngrijind-o la domiciliu și oferindu-i din propriul venit, cele necesare: curățenie, medicamente, hrană… ca și cum ar fi o persoană importantă din familie. În grija domniei sale se află și alte persoane care  nu au nici un venit și nu au nici o stare de sănătate bună.

Din puținul celor 90 de membrii ai asociației, am reușit să îi oferim alimentele necesare pentru o lună de zile. Nevoia mare constă în medicamentele necesare, pe care sperăm că Dumnezeu le va trimite prin oamenii lui, bărbați și femei, tineri, către acestă persoană!

Am vizitat-o înainte să se întâmple acest necaz și mi-a cerut o Biblie. Am avut un Nou Testament cu Psalmi pe care i l-am oferit cu drag, pentru că și-a exprimat dorința de a Îl cunoaște pe Dumnezeu de pe paginile Sfintelor Scripturi. Nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru bunica Minodora, să cercetăm familia, să îi ajutăm cum credem de cuviință și astfel Numele Lui Dumnezeu să fie Slăvit de către cei ce văd faptele noastre bune. Iar celor ce le înfăptuiesc, Dumnezeu le va răsplăti! Pe doamna astistentă Adriana, personal o felicit pentru curajul și implicarea de care dă dovadă și îi mulțumesc pentru că face cinste instituției pe care o reprezintă, dar cred din toată inima că face cinste Lui Dumnezeu prin dragostea de care dă dovadă față de persoanele nevoiașe. 

Slăvit să fie Dumnezeu pentru că se adeverește Cuvântul Lui Dumnezeu din Biblie, de la Evanghelia către Marcu 9:23 Isus a răspuns: „Tu zici: ‘Dacă poţi.’ Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!”

Prin aceste activități și acțiuni dorim să sensibilizăm inima dumneavoastră cu privire la aproapele noastru, la cei din jurul noastru, conștientizând cât de mult bine putem face prin gesturi mărunte, mai ales când avem persoane care pot beneficia de ajutorul nostru!

Autor articol – Președinte Asociația Timotei Ineu – Prof. Bulzan Marian