Comunicate

Asociația Timotei Ineu – 1 an de la începutul acestui drum!

În data de 24.05.2016 am fost programați la doamna avocat Amalia Țintoi pentru înființarea asociației, căruia îi suntem veșnic îndatorați. Cunoaștem că Dumnezeu nu rămâne dator, de aceea El să îi răsplătească cu viață veșnică! Stimată doamnă, pe acestă cale vă mulțumim și vă purtăm în rugăciunile noastre.

Adi venise de la facultate direct la Arad și ne aștepta acolo… Nicu era în criză de timp și parcase mastodontul undeva, unde să nu încurce circulația… eu eram cu Casian, cu mașina lui ce avea probleme la suspensii și la fiecare groapă eram ca pe valuri. Teo era în Arad cu treabă de dimineață și ne aștepta acolo.

Ne-am întâlnit puțin speriați, pentru că nu mai făcusem din astea și nu știam ce ne așteaptă… unii ne încurajau iar alții ne înfricau, cum că, dacă înființăm o asociație vom face toate prostiile de pe lume. Se pare că aceștia, din urmă au greșit…

A urmat apoi un lung demers și proces de legalizare pe la judecătorie, ANAF Arad și Ineu, caziere, sediu, hârtii și documentații, primărie și consiliul local Ineu, drumuri, ca în data de 13.09.2017 să primim Hotărârea Definitivă, culmea, ce poartă numărul 7/13.09.2017 din Registrul Asociațiilor și Fundațiilor. 

Dorim să mulțumim tuturor celor ce ne-au sprijinit și ne-au ajutat ca astăzi Asociația Timotei Ineu să fie o instituție ce funcționează legal pentru dezvoltarea comunității penticostale, a tineretului în mod special! 

Am văzut cum Dumnezeu ce vorbește, este ACELA ce împlinește! Suntem recunoscători și le mulțumim celor din administrația publică locală pentru sprijinul și consilierea dată în acest demers. 

La un an de când am început să mergem pe acest drum, astăzi 24.05.2017 suntem 85 de membrii și 5 membrii fondatori, deci 90 de persoane! Mă bucur că ideea de asociere și de unitate pentru a dezvolta comunitatea și societatea a fost îmbrățișată și primită de către oameni competenți din punct de intelectual dar și spiritual. 

Unii nu înțeleg următorul fapt: că asociația este de natură organizatorică și administrativă. De starea spirituală se ocupă biserica prin statutul de membru, al fiecărui persoane. Noi ne bazăm pe valorile societății și comunității penticostale și acceptăm membri în asociație, membri care sunt cu drepturi depline în cultul penticostal. 

La un an de la acest început pot sublinia că prin Asociația Timotei Ineu am reușit să acoperim nemulțumirile legate de slujirea penticostală, care lasă și astăzi un mare vid în activități. Statul Român ne dă dreptul la asociere și la a rezolva problemele identificate prin parteneriat local. 

Visez cu ochii deschiși, la fiecare adunare penticostală să își aibă propriul păstor, prezbiter, diacon și toate darurile Duhului Sfânt și toată roada Duhului Sfânt. Visez la fiecare localitate, în care pocăiții penticostali să fie cei care asigură serviciile sociale. Avem nevoie de dispensare, de școli biblice ca să se predice BIBLIA și nu Amintiri din Copilărie de Ion Creangă. 

Ca membru penticostal plătim cultul, plătim păstorul, plătim tot ce înseamnă biserică! Dar în schimbul acestor plății ar trebui să se întoarcă spre comunitatea penticostală niște servicii, de ce nu, gratuite. 

Fiecare membru penticostal ar trebui să aibă următoarele drepturi asigurate: 

Dreptul la educație creștină penticostală, adică la școală biblică în biserică! Iar acestă școală biblică să se ocupe de toții membrii pe vârstă. Conceptul nu este ceva ieșit din comun, dar noi ne rezumăm la predică și la îndemn… 

Dreptul la activitate: fiecare membru să fie îndrumat și învățat să facă ceva în biserică, ca și un creștin practicant! Astăzi nimeni nu mai vrea să slujească, ci doar să câștige și să plătească la adunare ”partea Domnului”. Nu este greșit! Înseamnă că ne dezvoltăm! Așa că trebuie să investim în noi, în comunitatea locală: e nevoie de predicatori, de evangheliști, de oameni spirituali! Cum ridici un proroc? Post și rugăciune! Adică conferi niște condiții pentru organizarea acestor părtășii… investești în rugăciune și în post! Investești în păstor – trimiți tineri la ITP și la Facultatea de Teologie Penticostală Didactică ARAD! Suntem în mare lipsă de activitate în Regiunea 7! Am credința că frații și surorile vor citi acest articol…

Dreptul la a fi slujit… aici avem o dilemă interesantă… de aceea s-a ajuns la cazul ”pustan”, la cazul ”ianovici”… din neveghere și din necunoașterea procesului administrativ. Un evanghelist, lasă-l să fie evanghelist. Un păstor lasă-l să fie păstor. Un cântăreț lasă-l să fie cântăreț. Că ajungem în situația în care evanghelistul care este și pător, dar are chemare de evanghelist, va lăsa biserica unde este păstor, cu ochii în soare. Aici nu frații au greșit… că frații judecă lucrurile duhovnicește! Aici greșesc oamenii… iar comunitatea locală are nevoie să fie păstorită: hrănită, adăpată, cu rănile legate, mustrată, păzită, etc. 

Asociația a început ca o mișcare de tineret prorocită prin Duhul Sfânt! Dumnezeu vrea să ca resursele cu care ne binecuvintează să le investim în noi, în biserica locală, făcându-ne partea către ”mai marii noștri”. Iar pe ”mai marii noștri” îi așteptăm cu o reformă administrativă în care să se pună accentul pe dezvoltarea bisericii locale!

Ca asociație avem obligația să fim transparenți, să publicăm bilanțul contabil și să dăm socoteală de fiecare Leu încredințat. Așa ar fi corect pentru toate instituțiile publice, mai ales când vine vorba despre o instituție religioasă! Să învățăm să fim responsabili și să dăm socoteală ca niște buni ispravnici de lucrul încredințat!

A trecut un an… un an în care am identificat problemele comunității în care ne ducem zilele, în care trăim. La unele am găsit soluții, la altele nu, iar la altele nu suntem în măsură să ne implicăm.

Ce am făcut: am ajutat orfani, văduve, familii cu mulți membrii… investim în tineret! Renovăm adunări! Asigurăm tehnică și orice este nevoie în adunarea penticsotală pentru desfășurea Serviciului Divin! Ajutăm în slujire fiecare biserică penticostală locală, indiferent de eveniment! Seri de tineret, seri de rugăciune, școală biblică, proiecte de ajutorări, ș.a.m.d. Am învățat să ne vizităm, să ne cunoaștem și să ne pese unii de alții! Am învățat că situația actuală este așa din cauza noastră pentru că nu citim Biblia și nici normele penticostale. Nu Cultul Penticostal este vinovat, ci noi, pentru că dacă întreb un membru penticostal despre statut ce scrie, habar nu are… am învățat că uniți putem face lucruri frumoase, iar oamenii văzând dragostea noastră se vor pocăi de dragul Domnului Isus Cristos! 

Scopul Asociației Timotei Ineu este să fie mâna dreaptă a Cultului Creștin Penticostal – Biserica Lui Dumnezeu Apostolică din România pentru dezvoltarea comunității penticostale pe plan local! 

Vreau să mulțumesc conducerii Comunității Penticostale Arad pentru tot sprijiunul și consultanța acordată, fie prin slujitorii penticostali fie prin acțiunile care ne vizează. 

Suntem membri penticostali! Slujim în bisericile penticostale și pe domeniul public penticostal! Prin parteneriat, comunicare și colaborare cred că putem să dezvoltăm comunitatea penticostală și de ce nu, societatea penticostală! 

Vă mulțumim tuturor pentru că ne-ați acordat încrederea și resursele dumneavoastră! Astăzi  suntem 90 de oameni înscriși în asociație, din 30 de localități, cu diferite statute sociale: profesori, ingineri, funcționari, meseriași, doctori, etc. și diferite funcții în biserică: păstori, diaconi, lideri de tineret, membrii. Toți membrii penticostali!

Am început să mergem pe drum! Haideți să mergem împreună cu Tatăl nostru Dumnezeu, Domnul Isus Cristos și Duhul Sfânt! 

Vă așteptăm în echipa Asociației Timotei Ineu!

Președinte Bulzan Marian – Gigel

Vicepreședinte Burtă Adrian