Comunicate,  Noutăţi

Proiectul ”Pâinea noastră cea de toate zilele!” Implică-te!

Acest proiect sau program, s-a născut din dorința de a veni în sprijinul celor aflați în probleme, mai ales a celor ce nu pot să își asigure traiul zilnic! Îmi aduc aminte foarte bine o scenă care mi-a stricat buna dispoziție multă vreme… eram cu cineva la distribuirea ajutoarelor din uniunea europeană; condițiile sunt foarte stricte și clare ceea ce denotă competența autorităților și faptul că sunt foarte bine organizate în această privință. Însă m-a înmoiat scena următoare… venise o femeie cu bicicleta și eu eram în spatele persoanei care aștepta să primească pachetul respectiv, iar femeia acesta era în fața ei, deci am auzit toată discuția… discuția a fost așa: ”Cum vă numiți?”; ”Cutare”… ”Nu sunteți trecută pe listă… aveți venit?”; ”Nu!”… ”aveți pensie?”… ”Nu!”… ”aveți pământ, proprietăți?”… ”Nu!”… ”aveți social? ”… ”Nu!”….” păi de aceea nu sunteți trecută la ajutor… nu aveți dreptul să existați! Nu contribuiți cu nimic la stat, nici nu aveți posibilitatea să primiți nimic… dvs. nu existați!”… m-au lăsat picioarele… 

De ce vă povestesc asta?  Ca să scot în evidență că există persoane în jurul nostru de care nu avem habar… ele duc o luptă pentru supraviețuirea zilnică… ce este dureros, că familia pe care o au, nu poate să ducă un trai măcar de subzistență! Statul face tot ce poate pentru astfel de cazuri și administrația publică la fel… dar există cazuri în care, din punct de vedere legal nu se poate face nimic… cred că Biserica Creștină are rolul de a cerceta pe văduve, pe orfani, pe cei năpăstuiți de soartă! Noi trebuie să îi căutăm și să le oferim tot sprijinul pentru a nu lăsa astfel de cazuri sociale să tragă societatea și comunitatea în jos… poveri nu vrea nimeni… de aceea cu puțin se face minuni… cu cinci pâini și doi pești, cu puțin se poate sătura o mulțime… dacă nu credem să ne uităm la Domnul Isus care a făcut acest lucru posibil! 

Cum va fi posibil acest lucru? Ne-am gândit și la asta… un donator poate asigura pâinea necesară pe o lună, unui beneficiar!

Completează formularul de Donator și te așteptăm cu documentul și cu suma pe o lună la sediu… normal, vei primi chitanță!

Am discutat cu două brutării care ne ne vor sprijini în acțiune! 

Corespondentul unui donator este un beneficiar… o persoană asigură suma pentru pâine, și o personă primește pâinea! În baza cererilor vom ști să contactăm donatorul pe luna viitoare dacă dorește să susțină în continuare acel beneficiar. 

Deasemenea beneficiarul va fi căutat și investigat printr-o anchetă socială la fața locului… suntem împotriva leneviei și a facerii de nimic! Cine nu lucrează nici să nu mănânce!

Exită persoane în vârstă cărora nu le ajunge banii de medicamente și de unde să aibă mijloace de trai, din puținul care îl au? Există orfani… văduve… oameni bolnavi… pe aceștia îi vom căuta!

Acest proiect se adresează tuturor tinerilor care fac parte din Regiunea 7 Ineu și care sunt membri ai Asociației Timotei Ineu! Faceți o echipă, cu aceste formulare și mergeți din casă în casă în localitatea în care aveți domiciliul! Aveți posibilitatea să stați de vorbă cu oamenii, să le ascultați păsurile și veți descoperi probleme pe care le puteți rezolva cu siguranță, pe lângă această pâine! Poate e nevoie de încurajare… de rugăciune… de Cuvânt… de speranță… de atâtea lucruri de care unii oameni nu beneficiază! Brutăriile acesta asigură transportul în toate localitățile din Regiunea 7! Tu identifică pe cei care au nevoie, găsește oameni care să doneze suma necesară pe o lună și pâinea va ajunge la tine! Te vom ajuta și te vom învăța ce să faci! Este muncă în echipă! Tineretul penticostal poate face lucruri mari în unitate! Și nu numai penticostalii pot participa… dar în primul rând comunitatea penticostală să fie un exemplu!

Pâinea caldă ajunge dimineața… o distribui și pleci la școală! Vreau să scot în relief că tinerețea ta poate fi folositoare… dar dacă îți place somul de dimineață nu vei face mare lucru… e nevoie de echipă, de muncă în echipă! Donator – Beneficiar – Asociație – Brutărie – Distribuție cu ajutorul tinerilor care vor să se implice!

Pâinea noastră cea de toate zilele… un proiect cu program pentru viață și bunăstare! Sperăm să combatem cerșetoria! Credem că vom combate sărăcia prin muncă și prin unitate!

Dumnezeu să ne ajute la aceste gânduri bune! El să ne călăuzească!

Vă mulțumim pentru susținerea spirituală în rugăciune și în post, pentru rugăciunea care are loc în fiecare seară la ora 22:00, când toți tinerii se roagă; vă mulțumim pentru susținerea financiară! 

Dumnezeu să vă răsplătească însutit și înmiit bunătatea! Vă așteptăm în echipa Asociației Timotei Ineu! O pâine pentru un sufelt… o faptă fără vorbe… 

În concluzie: Ca să trăim în fiecare zi, avem nevoie de mai puțin de un 1 LEU! 

Bulzan Marian

Formular beneficiar

Formular donator