Predici/mesajele Învățătorilor de tineret,  Uncategorized

Tânărul Exemplu

  Mesajul liderului de tineret Adrian Burtă – Biserica Penticostală ”Filadelfia” Beliu, vicepreședintele Asociației Timotei Ineu (articol preluat din revista Copil în Credință nr. IV/2016)

1472950_561037207312415_295177358_n

 Am ajuns să trăim începutul unui nou secol dar totodată și începutul vremurilor de pe urmă. Biblia ne spune că vor fi războaie și vești de războaie, foamete și cutremure, profeți falși, iar dragostea oamenilor pentru Dumnezeu va descrește. Aceste lucruri nu mai sunt de domeniul viitorului. Ele se întâmplă chiar acum în prezent dar  nu ar trebuii să ne sperie, ci din contra, să ne ofere o râvna pentru mărețul plan de mântuire al lui Dumnezeu prin a fi lumină și sare în lume.

      Suntem tineri, plini de viață, cu zâmbetul pe buze și cu forțe proaspete. Suntem binecuvântați cu diferite aptitudini și competențe iar acum Dumnezeu are nevoie de noi și ne cheamă să lucrăm în via Lui, propovăduind Cuvântul Evangheliei, slăvind Numele Lui și făcând fapte bune.

      Lumea din ziua de azi este într-o continuă schimbare. Omul este schimbător, anotimpurile se schimbă, știința și tehnologia evoluează cu o viteză de necrezut, relațiile între țari se schimbă, iar starea morală a omenirii se schimba și ea. Din păcate această schimbare a stării morale merge tot mai jos. Tinerii din lume nu mai cunosc adevaratele valori morale, nu cunosc frica de Dumnezeu și au început să accepte lucruri care cândva erau respinse. Multe dintre lucrurile care erau privite ca ceva rău și neobișnuit, acum sunt privite ca ceva normal. Copii cresc cu un bărbat ca și mamă sau cu o femeie ca și tată, viața de noapte a devenit un stil de viață, iar modelele de urmat sunt niște actori de la Hollywood, cântăreți renumiți sau sportivi cu un stil de viață cât mai extravagant. Rar se întamplă să ne întrebăm dacă ceva este greșit. Am ajuns până acolo încat să nu mai știm cu adevarat ce este bine și ce este rău. Viața este traită fără bariere, pe marginea prapastiei. Cred că aceste lucruri ne ajută sa înțelegem foarte clar de ce Biblia ne spune prin Iacov că „prietenia lumii este vrăjmașie cu Dumnezeu”.

      Lăsând aceste lucruri îngrijorătoare la o parte, credeți că noi ca și tineri creștini putem face ceva care să producă o schimbare pozitivă în societatea în care trăim? Cu siguranță, da! Dar asta presupune ca noi să avem o viață diferită față de cei din lume. Va trebui să mergem pe calea îngustă a lui Dumnezeu și să lăsăm calea largă a lumii. Cu toții știm ca îți dorești să devii asemenea persoanelor pe care le admiri. Biblia prin apostolul Pavel ne îndeamnă să privim țintă la Isus Hristos și să-l urmăm pe El. Așadar Isus trebuie sa fie modelul nostru de urmat, nu o anume celebritate. La rândul nostru, prin trăirea noastră noi trebuie să devenim niște exemple pozitive de urmat pentru prieteni și cei care ne înconjoară.

      Dumnezeu și-a revarsat din plin binecuvantarea lui peste regiunea noastră. Suntem mulți tineri în această regiune și suntem uniți, sănătoși, talentați, frumoși și deștepți, avem ce să mâncăm și ce să îmbrăcăm, iar pentru aceste lucruri trebuie să-i fim mulțumitori Domnului.

Tot El ne-a ajutat ca după doi ani de activitate, să fondam Asociația Timotei Ineu, ca lucrarea Lui sa meargă înainte. Prin aceasta asociație dorim să promovăm adevaratele valori ale lui Dumnezeu. Desigur, fiecare trebuie să depunem un efort personal, ca acest lucru sa devină posibil. Trebuie să arâtăm iubire pentru aproapele nostru, să fim buni și milostivi, să avem puterea să spunem un NU convins atunci cand o persoană ne cere să facem ceva ce nu este după voia Lui Dumnezeu.  Numai așa putem aduce o schimbare în lume, făcând voia Lui. Nu trebuie să ne fie frică să spunem adevarul. Noi ca și creștini avem responsabilitatea de a spune ce este bine și ce este rău. Astfel putem aduce o rază de lumină aproapelui nostru, pentru că mulți sunt cei care zac în întuneric. Unii poate se afla chiar în cercul nostru de prieteni.

 Mântuirea este personală dar nu trebuie să uitam de aproapele nostru prin a ne izola de lume.  Domnul nostru Isus Hristos și-a dat viața pe cruce pentru toată omenirea, nu doar pentru cei ce cred în El. De aceea Dumnzeu ne cheamă să fim sarea pământului și lumina lumii, pentru că El ne iubește la fel de mult pe fiecare în parte, dar nu toți sunt conștienți de asta. Noi ca și tineri creștini avem datoria să facem cunoscut acest lucru tuturor. Dar să fim conștineți și cu băgare de seamă ca să nu ne lăsăm influențați de valorile stricate ale acestei lumi. De aceea noi trebuie să stăm tari în Hristos și să fim lumini în întunericul acestei lumi.

”Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta şi toţi împăraţii, slava ta şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domnului.” Isaia capitolul 62, versetul 2

 „Voi sînteţi sarea pămîntului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăş puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decît să fie lepădată afară, şi călcată în picioare de oameni. Voi sînteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte, nu poate să rămînă ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” (Mat. 5:13-16).

Dumnezeu să vă binecuvânteze!