Despre…

Tineretul din regiunea VII formează oficial Asociația Timotei Ineu. Această asociație este rezultatul organizării tineretului din regiune. Ne asociem din dorința de a fi uniți, de a colabora și a comunica. Pentru a îndeplini scopul și obiectivele DTRP7AR – Ineu, am format ”Asociația Timotei Ineu”.

Pentru început, haideţi să avem o privire de ansamblu asupra conceptului de “departament”, “tineret”, “regiune”, pornind de la premisa că există cunoştinţe minimale despre credinţa penticostală! Cultul Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România, are în structura administrativ/organizatorică mai multe departamente printre care “Departamentul de tineret, familie şi copii”. În cadrul acestui departament, prin călăuzirea Duhului Sfânt, a fost elaborat un proiect destinat tinerilor, cu rol strict organizatoric, care să ducă la creşterea lor spirituală şi implicarea lor în slujire! Formula de coordonare este ierarhică, de la nivel naţional la nivel local; astfel avem lider naţional de tineret, lider pe comunitate( care cuprinde între unu sau mai multe judeţe), lider de tineret judeţean, învățător de tineret – coordonator de zonă/regiune şi învățător de tineret local. Formula care reglementează discrepanţa dintre local, judeţean, pe comunitate şi naţional, este regiunea.

Ce este regiunea? Este o structură organizatorică pe criterii geografice, istorice, ale practicii penticostale, ale culturii zonale, etc. Ea este formată din mai multe biserici penticostale locale, biserici care au reprezentant un învățător de tineret. Mai mulţi învățători de tineret formează “Departamentul de tineret regional penticostal”! Un judeţ este format din mai multe regiuni, comunitatea este formată din mai multe judeţe şi mai multe comunităţi formează organizarea naţională de tineret!

Departamentul de Tineret Regional Penticostal, Regiunea VII-INEU, Arad, ne sugerează astfel prin nominalizare: judeţul(arad), centrul de regiune(INEU), numărul regiunii(7), denominaţia(penticostală), şi faptul că există mai mulţi învățători de tineret!

Regiunea are un centru(reşedinţă) care identifică o unitate valabilă pentru toate zonele, ca reprezentativitate!

Lasă un răspuns

Sună acum!